'TREBA REĆI KAKO JE' /

Predrag Šarić: 'Ljutim se malo na moga Darija, ne preuzima odgovornost. Ok, u finalu smo, ali nisam optimist'

Image
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Predrag Šarić javio nam se odmah nakon dramatične utakmice Hrvatske protiv Dominikanske Republike

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

6.7.2024.
22:44
Duško Jaramaz/Pixsell
VOYO logo

Predrag Šarić nije optimističan glede šansi hrvatske košarkaške reprezentacije u sutrašnjem finalu protiv moćnih Grka, domaćina, od 20.00. RTL na glavnom kanalu prenosi dvoboj, kao i platforma Voyo.

Image
PONOĆNA 'BOMBA' /

Šarić od sljedeće sezone igra s Jokićem! Evo koliko će zaraditi kapetan Hrvatske

Image
PONOĆNA 'BOMBA' /

Šarić od sljedeće sezone igra s Jokićem! Evo koliko će zaraditi kapetan Hrvatske

Image
Foto: Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL/PIXSELL

Ono što je vidio u Pireju, na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u igri Hrvatske do finala, u posljednje dvije utakmice, igri Hrvatske bi na kraj stala i Mona Lisa na ovom našem mukotrpnom i uzbudljivom putu do Pariza. Pariške ljetne noći mogu se osjetiti, ali svjetla Champs-Élyséesa naziru se iza košarkaškog zmaja zvanog Grčka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez muke, nema uspjeha, a zmaja će se trebati zajašiti, ako ga se misli poraziti. Hrvatskoj treba čestitati na finalu, ali isto tako, mišljenja je Predrag Šarić, treba reći što nije bilo dobro. I pokušati stablizirati igru u manje od 24 sata.

Image
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Darijev tata, bivši košarkaš slavne Šibenke, kritičan je nakon utakmica protiv Novog Zelanda i Dominikanske Republike. On stvari vidi drugačije. Ne gleda kao 80% ljudi u ovim trenucima veselja zbog finala i samo 40 minuta udaljenosti od Olimpijskih igara, nego vidi greške i slabosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da su sad svi u euforiji jer su naši košarkaši u finalu olimpijskog kvalifikacijskog turnira, ali ako se ne uozbiljimo pod hitno, neće biti dobro protiv Grčke. Nisam zadovoljan, još manje optimističan", kazao nam je Predrag Šarić odmah po završetku uzbudljive polufinalne utakmice Hrvatske protiv Dominikanske Republike.

Image

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila je Dominikansku Republiku 80-77 (16-15, 21-17, 16-21, 27-24).

Ivica Zubac bio je najbolji hrvatski košarkaš s 25 poena te devet skokova. Iz igre je Zubac gađao 10-10 uz 5-6 s linije slobodnih bacanja. Po 14 poena su ubacili Jaleen Smith i Dario Šarić, s tim da je Dario tome dodao tri asistencije i pet skokova, a Smith po tri asistencije i skok. Mario Hezonja je ubacio 12 poena uz četiri dodavanja i pet skokova. Nije bio na svom uobičajenom nivou, ali potegnuo je i on kad je trebalo.

Image
Foto: Profimedia

"Očekivali smo to finale protiv Grčke, a ovo je večeras bilo sretno i spretno od naših. Samo to. Ovo što sam vidio dosad u ove zadnje dvije utakmice u Pireju, ne obećava mi baš nešto. Treba biti iskren i reći kako stvari stoje. Slovenija nas je sve zamaskirala, očarala, zavarala. Ima toliko toga za popraviti, za pričati što nije dobro, od skoka, kontranapada do neorganizirane igre. Takvom igrom protiv TOP ekipa mi ne možemo ništa. Nisam optimističan", iskren je Darijev tata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U poraženoj reprezentaciji najbolji je bio Christopher Duarte sa 17 koševa, dok su po 13 dodali Jean Montero i Andreas Feliz. Montero je podbacio, imao je u jednom trenutku šut 1-10, odnosno 0-9.

Image
Foto: Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL/PIXSELL

"Na svu sreću da je Montero bio out. Nisam vidio neko pomaganje naših u igri. To ide tko pogodi i na Ivicu Zubca. Samo loptu daj Ivici i on će riješiti. To tako ne ide. Ispalo je na svu sreću dobro na kraju. Odigrali su momci dvije-tri minute dobro u zadnjoj dionici."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

Nije tu stao. Nastavio je pričati što ga je neugodno iznenadilo...

"Imamo loptu i +4 i umjesto da završimo utakmicu, mi radimo neki faul, gubimo loptu, sami sebi pucamo u nogu, onako iz fore. Protiv Grčke će nam trebat drastično bolja igra. I oni koji budu ulazili, kao i starteri, svi će trebati biti na nivou. I moj Dario. I on pogotovo. Ako se kockice ne poslože baš onako kako treba, kako oni to znaju odigrati hrabro, čvrsto, nećemo u Pariz na Olimpijske igre. Sretni smo zbog finala, jesmo, treba biti sretan, ali ne letjeti. U jednoj utakmici sve je moguće, istina. Možemo dobiti Grčku sad i više nikad, zašto ne. To je takva situacija, ali Hrvatska će morati biti na puno boljem i višem nivou nego danas. Uz Zubca ne vidim nikog da potegne, trenutno tako vidim. Mora se baš sve poklopiti protiv Grčke, od obrane do zajedništva. Uz dečke sam svim srcem, da se razumijemo, ali moraju bolje momčadski, na parketu, povezati Zubca, Smitha, Darija i Marija. To sutra mora biti na nivou. Ne smijemo toliko griješiti. Dakako da trebamo momcima čestitati na svemu dobrom, ali svjesnost mogućnosti, svjesnost i pogrešaka, dovodi do ispravljanja istih, a naposljetku i rezultata."

Image
Foto: Pixsell

Kako Predrag konkretno gleda na partiju svog sina?

"Kako je odigrao moj Dario? Ne preuzima odgovornost u igri. Ljutim se malo na njega, moram, znam koliko može. Dario nikakvu prednost u pojedinim situacijama nije dao, a trebao je. Pa, ako ostane na tebi manji, pa spusti se Dario, sine moj, na tu centarsku poziciju i vidi lijevo ili desno, ako te udvoji. Ne znam, kao da je blokiran. Ima tu loptu, jak je na njoj, pa koliko mu teško može biti probiti u takvoj situaciji kad je na njemu manji košarkaš. Mora protiv Grčke preuzeti odgovornost. Mora to kompletno od svih biti bolje. Zubac je na nivou, ali i ostali će mu se trebati priključiti", zaključio je Predrag Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Neven Spahija gostovao je u podcastu Net.hr-a.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo