PRED NAMA JE LUDO NBA DOIGRAVANJE: / Vodič kroz najuzbudljiviji dio sezone, Hrvati bi mogli igrati važne uloge

Image
Foto: AFP i Screenshot

Košarkaški obožavatelji trljaju ruke jer znaju što slijedi...

12.4.2018.
13:59
AFP i Screenshot
VOYO logo

Obožavatelje najjače košarkaške lige svijeta očekuje zanimljivo doigravanje. Prema kladionicama, Golden State Warriorsi su i dalje favoriti iako u prvom krugu nemaju baš lagan zadatak, a i Steph Curry se još nije vratio od ozljede te će propustiti prvi krug i pitanje je u kojem se stanju zaigrati kada se vrati. Houston ulazi u playoff kao prva momčad Zapada, a mnogi kažu za Rocketse da ako ne osvoje naslov ove godine - neće nikada. Na Istoku favorit je Cleveland i tako će biti, sve dok jedna momčad ne dokaže da je spremna srušiti LeBrona Jamesa u doigravanju. Najveća prijetnja su im Toronto Raptorsi i Philadelphia 76ersi Darija Šarića koja je regularnu sezonu završila s impresivnih 16 pobjeda u nizu.

ANTE ŽIŽIĆ ODIGRAO UTAKMICU KARIJERE U NBA LIGI: Odlične partije pružili i Šarić i Hezonja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ISTOK

Toronto Raptors (1) - Washington Wizards (8)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toronto je na glasu kao momčad za regularnu sezonu, ali ove godine su pokazali jedan skok više u odnosu na prošlu te se sada čeka potvrda u doigravanju. Dwane Casey dobro je posložio ekipu predvođenu Kyleom Lowyrjem i DeMarom DeRozanom, klupa im je odlično funkcionirala, ali očekuje ih nezgodan protivnik u prvoj rundi. John Wall se vratio pred kraj sezone nakon ozljede, igrali su Wizardsi tijekom sezone toplo hladno, ali imaju zaokruženu petorku te bi s Bradleyjem Bealom kao glavnim strijelcem mogli namučiti Kanađane. Prognoza: 4-2 za Raptorse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boston Celtics (2) - Milwaukee Bucks (7)

Boston je osakaćen ozljedama. U prvoj utakmici sezone ostali su bez Gordona Haywarda, u doigravanje ulaze bez najboljeg igrača - Kyrie Irving zbog problema s koljenom neće predvoditi svoju momčad te su Celticsi bili poželjni protivnik za mnoge koji smatraju da mogu iskoristiti njihove nedaće. Brad Stevens je trenerski genije i možda će iskemijati prolaz protiv loše posloženih Bucksa. Više se očekivalo od Milwaukeeja ove sezone, ali Giannis Antetokounmpo je spreman podići igru u doigravanju. Sjajni Grk prava je napast, a poznato je kako momčadi s najboljim igračem na parketu u doigravanju imaju određenu prednost u svakom susretu. Prognoza: 4-3 za Celticse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Philadelphia 76ers (3) - Miami Heat (6)

Sixersi su briljantno završili sezonu, Joel Embiid bi trebao biti spreman nakon ozljede lica, a tada s njime su još opasniji. Sjajno zaokružena petorka, o kojom smo već ranije pisali OVDJE, želi pokazati kako su mlade ekipe sposobne igrati na visokoj razini i u post-sezoni. Šarić je posljednju utakmicu sezone odigrao na visokoj razini i bit će važan kotačić u stroju Philadelphije. Miami je jedna fino balansirana ekipa, radna predvođena Goranom Dragićem, Dwyaneom Wadeom i Hassanom Whitesideom. Upravo bi ovaj posljednji mogao biti važan adut jer je masivan centar s kojim je Embiid znao imati problema u prošlosti. Prognoza: 4-2 za Sixerse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠARIĆ I SIXERSI NADMAŠILI SVA OČEKIVANJA OVE SEZONE: /

Kako su tri riječi potpuno zaludile Philadelphiju na putu do uspjeha

Image
ŠARIĆ I SIXERSI NADMAŠILI SVA OČEKIVANJA OVE SEZONE: /

Kako su tri riječi potpuno zaludile Philadelphiju na putu do uspjeha

ŠARIĆ I SIXERSI NADMAŠILI SVA OČEKIVANJA OVE SEZONE: Kako su tri riječi potpuno zaludile Philadelphiju na putu do uspjeha

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cleveland Cavaliers (4) - Indiana Pacers (5)

LeBron James je oduševljavao ove sezone, a u doigravanju uvijek digne košarku na jednu višu razinu. Doživjeli su Cavsi turbulentne promjene, ali aktivni, poletni igrači su oko Jamesa i glavni su favoriti Istoka. Kada će trebati, potegnut će i Kevin Love. Hrvatski centar Ante Žižić vjerojatno neće dobiti puno prilika u doigravanju. Indiana je vjerojatno i najveće iznenađenje sezone. Njoj su nakon odlaska Paula Georgea prognozirali samo dno istoka, ali nadmašili su očekivanja. Victor Oladipo je sada legitimni All-Star igrač i sigurni dobitnik nagrade za košarkaša koji je najviše napredovao. Bojan Bogdanović će svojim šuterskim dionicama napuniti koš Cavsa, ali teško će Indiana do prolaska. Prognoza: 4-1 za Cavse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZAPAD

Houston Rockets (1) - Minnesota Timberwolves (8)

Chris Paul je došao Jamesu Hardenu u Houston i još dignuo ionako razigrani napad koji je ove sezone bio na povijesnoj razini. Posložili su i obranu, implementirali su novi sustav, oslanjaju se na preuzimanja i bolje to izgleda u ekipi Mike D'Antonija. Veliki su favoriti protiv Minnesote koja je jedva izborila doigravanje. Jimmy Butler se vratio nakon ozljede, ali još nije na sto posto te će velika odgovornost biti na mladim Andrewu Wigginsu i Karlu Anthonyju Townsu. Prognoza: 4-1 za Rocketse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden State Warriors (2) - San Antonio Spurs (7)

Aktualni prvaci imali su problema s ozljedama, Steph Curry propušta prvi krug, ali mogli su i gore proći u prvom dvoboju doigravanja. San Antonio, iako na klupi ima vjerojatno i najboljeg trenera lige Gregga Popovicha, oslabljeni su neigranjem Kawhija Leonarda koji je propustio skoro cijelu sezone te se sumnja da će zaigrati sada. Probat će s različitim rješenjima, ali Kevina Duranta sada nemaju kako zaustaviti. Načeti Warriorsi su ipak favoriti protiv Spursa koji previše o napadu sada ovise o LaMarcusu Aldridgeu. Pripremit će nešto specijalno Popovich za svojeg učenika Stevea Kerra, ali kvalitetniji kadar bi trebao odlučiti. Prognoza: 4-3 za Warriorse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portland Trail Blazers (3) - New Orleans Pelicans (6)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damian Lillard je drugi dio sezone igrao na MVP razini, čvrsta su momčad TrailBlazersi, a Terry Stotts je sjajan trener. CJ McCollum i Jusuf Nurkić uz Lillarda čine dobru bazu, a bosanskohercegovačkog centra čeka težak dvoboj protiv jednog od najboljih visokih igrača lige Anthonyja Davisa. "Unibrow" je na leđima nosio momčad do doigravanja nakon ozljede DeMarcusa Cousinsa, Jrue Holiday je podigao igru, vrlo dobar je u obrani, ali premalo je tu kvalitetnih igrača oko ove dvojice za nešto više. Prognoza: 4-2 za Blazerse.

Oklahoma City Thunder (4) - Utah Jazz (5)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda i najzanimljiviji dvoboj prve runde. Ohrabreni dolaskom Carmela Anthonyja i Paula Georgea, OKC je najavljivao borbu za vrh Zapada. Ipak, u toplo-hladnoj sezoni završili su točno na sredini. Russell Westbrook je ponovno regularnu sezonu završio s triple-doubleom u prosjeku, ali sada dolaze prave stvari. Obrana im je čvrsta usprkos što im je zbog ozljede na pola sezona otpao najbolji obrambeni Andre Robertson, ali Anthony bi mogao biti x factor. Bivša zvijezda Knicksa treba podići igru ako žele imati šansu za nešto više. Utah ima u svojim redovima vjerojatno i najboljeg obrambenog igrača lige. Rudy Gobert je pravi stup na tom dijelu parketa, u napadu je puno na leđima mladog rookijea Donovana Mitchella što bi ih moglo koštati. Prognoza: 4-2 za Thunder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo