PRAVDA ZA TONIJA: / Sve više novinara u Americi pita se gdje je Kukoč u legendi o Bullsima, njegova strana priče uopće ne postoji

Image
Foto: Profimedia

Pojavile su se glasine da je zbog navodnih trzavica Jordan namjerno "udaljio" Kukoča iz dokumentarca

28.4.2020.
23:37
Profimedia
VOYO logo

"Imaju sve u tom filmu. Jordana, Pippena, Jacksona, Rodmana, Kerra, uz njih su i dvojica predsjednika - Bill Clinton i Barack Obama, ali za jednu osobu ne čujemo i to je jako zbunjujuće. Ta osoba je Toni Kukoč", napisao je američki novinar Nate Scott u svom članku o novom dokumentarcu o legendarnoj generaciji Bullsa "The Last Dance".

Scott je jedan od mnogih koji su se ovih dana zapitali kamo je iščeznuo najpoznatiji NBA "konobar". Razlozi za to baš i ne postoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kukoč je bio najbolji šesti igrač u NBA ligi. Dobivao je minutažu kao da igra u prvoj postavi i bio je nezamjenjivi član Jacksonove postave, a priča o njemu krenula je jer se nije pojavio na grafikama koje su prikazivale momčad Bullsa.

Nije bilo igrača u Bullsima koji je mogao ono što je mogao Toni. Imao je fantastičan pregled igre, što je zvijezdama poput Jordana i Pippena olakšavalo utakmice, bio je pouzdan šuter i skakač. Drugim riječima, Kukoč je bio sve što je Jackson od njega tražio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NITKO NIJE PROŠAO MALTRETIRANJE KAKVO JE PROŠAO KUKOČ: /

ESPN Toniju otkrio veliku tajnu iz Barcelone; 'Pippen i Jordan su se svađali zbog vas'

Image
NITKO NIJE PROŠAO MALTRETIRANJE KAKVO JE PROŠAO KUKOČ: /

ESPN Toniju otkrio veliku tajnu iz Barcelone; 'Pippen i Jordan su se svađali zbog vas'

Krauseov igrač

No imao je jednu manu. Jordan i Pippen nisu se najbolje slagali s generalnim menadžerom Bullsa Jerryjem Krauseom, što se značajno naglašava u dokumentarcu. Upravo je Krause doveo Kukoča koji je bio zvijezda u Europi i zato su ga Jordan i Pippen smatrali "Krauseovim igračem", što im se nije ni najmanje svidjelo.

Zbog toga je Kukoč pao u drugi plan. Scottie Pippen čak je izjavio da ga je u međusobnim susretima u utakmicama Hrvatske i SAD-a htio namjerno osramotiti jer nije mogao igrati košarku protiv Krausea. Također, za Kukoča se znalo i da je primao veću plaću od Pippena koji je bio jedna od najpotplaćenijih sportskih zvijezda u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Kukočeve strane priče u dokumentarcu nema. Ili je još uvijek nismo vidjeli. Jučer je u intervjuu za ESPN progovorio o svojim bivšim suigračima. Iako su svi znali da mu nije bilo lako, Kukoč je imao sve najbolje za reći Zachu Loweu o svojim bivšim suigračima.

"Lako je voljeti Michaela, Scottieja, Dennisa i Phila. Ja ih sve volim. Scottie je bio ultimativni timski igrač. Michael će za mene biti zauvijek najbolji igrač svih vremena. On je promijenio igru i svatko bi mu zbog toga trebao skinuti kapu. Ali, s druge strane, Jerry je izgradio šesterostruke prvake. Nabrojite mi još pet ljudi koji su to uspjeli", rekao je Kukoč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toniju su otkrili i da su se u utakmici Hrvatske i SAD-a 1992. godine igrači Dream Teama svađali oko toga tko će ga čuvati, samo kako bi ga se "naučilo pameti". No legendarni hrvatski košarkaš samo se nasmijao i rekao:

"Nisam to znao. Hvala što ste sa mnom podijelili tu informaciju 20 godina kasnije. Bar mogu sad reći da nijedan igrač nije dobio toliko pažnje Dream Teama kao ja", rekao je kroz smijeh Kukoč koji i danas ima funkciju specijalnog savjetnika u Bullsima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Toni Kukoc (R) of the Chicago Bulls tries to fight off Bryon Russell of the Utah Jazz during the first game of the NBA season in Salt Lake City, Utah, 05 February. AFP PHOTO GEORGE FREY, Image: 68722872, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: GEORGE FREY / AFP / Profimedia

Pravda za Tonija

Nepošteno bi bilo da se Kukoč ne pojavi u dokumentarcu, no autori možda imaju pokoji trik u rukavu. Očekuje se da mu se posveti posebna priča, baš poput one koju su autori posvetili jednom od najosebujnijih likova u NBA povijesti - Dennisu Rodmanu.

Pojavile su se glasine da je zbog navodnih trzavica Jordan namjerno "udaljio" Kukoča iz dokumentarca. Prokomentirao je taj slučaj i legendarni Franjo Arapović koji je rekao kako ne vjeruje da bi se Jordan spustio tako nisko te da među njima nema zle krvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokumentarna serija koja se gleda s napetošću NBA doigravanja se nastavlja sljedeće nedjelje na Netflixu i ESPN-u. Nadajmo se, s Tonijem bar u nekakvoj ulozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo