PRAVA KATASTROFA: / Hrvatskoj i Srbiji prijeti izbacivanje sa SP-a, Zagreb može ostati bez domaćinstva Eurobasketa

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
19.6.2015.
16:58
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Spomenuto Svjetsko prvenstvo počinje za tjedana dana na Kreti, a hrvatski juniori nalaze se u skupini A s reprezentacijama SAD-a, Irana i Egipta.

Čelnici ABA lige, predstavnici nacionalnih saveza i klubova u utorak su se sastali u Zagrebu, gdje je vlasništvo nad ligom formalno prebačeno na saveze i klubove, ali tvrtka Sidro i dalje je ostala nadležna za vođenje natjecanja. Je li to trn u oku članovima FIBA-ina Izvršnog odbora ili pod svaku cijenu žele ponovno preuzeti kontrolu nad svim klupskim natjecanjima u Europi, tek treba vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moguće i oduzimanje domaćinstva Zagrebu

Prema saznanjima spomenutog portala specijaliziranog za košarku FIBA i dalje neće priznati ABA ligu u ovakvom formatu, što bi automatski za posljedicu moglo imati sankcije prema nacionalnim savezima iz kojih dolaze klubovi koji se u takvoj ligi natječu. Moguće sankcije uključuju uskraćivanje nastupa na svim natjecanjima pod ingerencijom FIBA-e, kao i domaćinstvo natjecanja pod okriljem Svjetske košarkaške federacije i svih njezinih ogranaka. Tako je u najcrnijem scenariju moguće i da FIBA Europe Zagrebu oduzme domaćinstvo skupine na nadolazećem, rujanskom Eurobasketu košarkaša. (Hina) xggab yggab

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo