NBA LIGA / Poznati sudionici doigravanja u NBA ligi: Lakersi i Atalanta osigurali svoje mjesto

Image

Atlanta je u gostima svladala Miami s 116-105, dok su Lakersi nakon produžetka pobijedili Minesotu s 108-102.

12.4.2023.
10:49
VOYO logo

Košarkaši Atlante i LA Lakersa plasirali su se u doigravanje NBA lige nakon pobjeda u utakmicama "play-ina".

Atlanta je iznenadila Miami, Hawski su već u prvoj četvrtini imala dvoznamenkasto vodstvo, da bi u sljedećoj četvrtini došla do maksimalnih 63-39.Trae Young bio je najefikasniji u Atlanti s 25 poena, osam skokova i sedam asistencija, Dejonte Murray upisao je 18 poena, šest asistencija i pet skokova, a Sadiq Bey 17 poena i šest ukradenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U momčadi Miamija bolji od ostalih bio je Kyle Laurie s 33 poena, Tyler Hero upisao je 26 poena i šest skokova, dok je Jimmy Butler upisao 21 poen i devet asistencija. Atlanta je tako zauzela sedmo mjesto u Istočnoj konferenciji te će u prvom kolu doigravanja igrati protiv Bostona. Miami će se za osmo mjesto boriti s pobjednikom susreta između Toronta i Chicaga.

Plasman u doigravanje izborili su i košarkaši Los Angeles Lakersa koji su nakon produžetaka svladali Minnesotu sa 108-102. Veći dio prvog poluvremena prednost je bila na strani Minnesote koja je na odmor otišla rezultatom 60-49. Lakersi su do prvog vodstva u drugom dijelu susreta došli 1.4 sekunde prije kraja četvrte četvrtine, kada je Dennis Schroeder pogodio tricu za 98-95. Gosti su ipak izborili produžetak jer je Mike Conley pogodio tri slobodna bacanja 0.1 sekundu prije kraja, nakon što ga je prethodno faulirao Anthony Davis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lakersi su u produžetku ipak došli do pobjede zahvaljujući Schroeder, koji je u drugom poluvremenu i produžecima zabio 18 poena, a ukupno 21. LeBron James imao je najbolji učinak u Lakersima s 30 poena, 10 skokova i šest asistencija, Anthony Davis također je ostvario double-double učinak s 24 poena i 15 skokova, dok je Schroeder uz 21 poen upisao i četiri uhvaćene lopte.

Double-double kod gostujuće momčadi upisao je Karl-Anthony Townes s 24 poena i 11 skokova, poen manje dodao je Mike Conley, a double-double učinak imao je i Kyle Anderson s 12 poena i 13 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lakersi sa sedmog mjesta Zapadne konferencije idu u doigravanje gdje ih čeka ekipa Memphisa. Minnesota će u borbi za osmo mjesto igrati protiv pobjednika susreta New Orleansa i Oklahome. Osma momčad Zapada u prvom kolu doigravanja igra protiv Denvera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo