POSLJEDNJI PLES DRAŽENA PETROVIĆA: / Publika mu je zviždala kao najgorem neprijatelju, nisu znali da ga nikad više neće vidjeti

Image
Foto: Screenshot

Prije 27 godina hrvatski je košarkaški Amadeus otplesao svoj posljednji ples, bar što se tiče NBA lige

14.5.2020.
22:34
Screenshot
VOYO logo

Otkako je krenuo ESPN-ov dokumentarac The Last Dance, košarka je uvjerljivo najpraćeniji sport u svijetu u kojem je koronavirus zaustavio sva događanja. Priče o legendarnim Jordanovim Bullsima prepričavaju se ponovo, a otkriveni su i mnogi zanimljivi detalji.

Osim Jordana, u fokusu su i njegovi rivali protiv kojih je vodio nezaboravne bitke na košarkaškom terenu. Jedan od njih je i naš Dražen Petrović. Jordan je volio igrati protiv Dražena, što je i sam potvrdio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio sam igrati protiv Dražena. Svaki put kada bismo se natjecali, bio je agresivan, imao je takav stav. Nije bio nervozan. Ja sam igrao protiv njega svom snagom, kao i on protiv mene. Imali smo sjajnih ogleda u prošlosti, no, nažalost, bilo ih je premalo", govorio je Jordan.

Prije 27 godina hrvatski je košarkaški Amadeus otplesao svoj posljednji ples, bar što se tiče NBA lige. Bila je to sezona za pamćenje, Draženova najbolja otkad je 1989. godine stigao u NBA ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[VIDEO] RIJETKA SNIMKA EPSKOG OBRAČUNA PETROVIĆA I JORDANA: /

'Ne možeš me zaustaviti'

Image
[VIDEO] RIJETKA SNIMKA EPSKOG OBRAČUNA PETROVIĆA I JORDANA: /

'Ne možeš me zaustaviti'

Salve zvižduka

New Jersey Netsi u njegovoj su se posljednjoj sezoni izborili za nastup u doigravanju u koje su išli sa šeste pozicije u Istočnoj konferenciji. Dražen je dominirao te sezone iako nije zaigrao u All-Star utakmici. Po svom je šutu "Petro" bio notoran od Aljaske do Meksika, a trpao je s rijetko viđenom učinkovitošću za beka. Šut iz igre bio mu je 52 posto, a tricu je gađao gotovo nestvarnih 45 posto.

Netsi su na njegovim krilima uletjeli u doigravanje, ali nisu mogli preletjeti najbolju momčad Clevelanda prije ere LeBrona Jamesa. Netsi su se dovukli do odlučujuće pete utakmice, ali Cleveland je bio bolji 99:89.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od američke publike Dražen se oprostio skromnom utakmicom za njegove pojmove. Tog 9. svibnja 1993. godine utrpao je 11 poena jer je odmah na početku utakmice upao u velike probleme s prekršajima pa trener Chuck Daly nije mogao riskirati da ga ostavi na terenu. Po zvižducima koje je dobio u Clevelandu može se zaključiti da su se upravo njega najviše bojali.

Iako su ispali, bilo je jasno da ovu momčad Netsa čekaju velike stvari jer je Dražen sljedeće sezone trebao postati još bolji igrač. S 28 godina bio je u naponu snage, ali sudbina je za njega imala drugačije planove. Malo manje spektakularan od Jordana, ali za nas podjednako velik, evo kako se od NBA lige oprostio Dražen Petrović:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo