Popovićev Žalgiris izgubio od Maccabija

U 1. kolu osmine finala Eurolige Popovićev Žalgiris poražen je na domaćem terenu od Maccabija 84:76, dok je Efes Anadolu na svom parketu bio bolji od Galatasaraya sa 68:62.

19.1.2012.
22:07
VOYO logo

U ogledu turskih rivala, ali i hrvatskih reprezentativaca Stanka Baraća i Lukše Andrića, deblji kraj izvukao je gostujući Galatasaray. Ključna je bila prva četvrtina u kojoj je Anadolu Efes stvorio 10 koševa razlike, te je do kraja susreta nije ispuštao. Najbolji igrač susreta bio je Efesov Duško Savanović koji je u nešto manje od 36 minuta na parketu postigao 16 koševa te uhvatio čak 17 skokova (sedam u napadu).

Vrlo dobru utakmicu odigrao je i naš Stanko Barać koji je u 17 minuta postigao 12 poena uz šut 6-7 za dva poena. U gostujućim redovima najefikasniji je bio Andrić koji je za malo manje od 25 minuta postigao 14 koševa uz 7-13 šut za dva poena. Uz to je upisao i četiri skoka. U susretu skupine H Žalgiris je na svom parketu poražen od izraelskog Maccabija iz Tel Aviva s 84:76. Litavskoj momčadi nije pomoglo ni 14 koševa i pet asistencija kapetana hrvatske reprezentacije Marka Popovića. Demond Mallet i Lior Eliyahu predvodili su goste sa 15 odnosno 14 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo