Galerija

00:19 - Policija je na presici objavila da je u nesreći poginulo čak devetero ljudi, javljaju američki mediji. Radi se o pilotu i osam putnika.

"Nema preživjelih", rečeno je iz policije.

23.11 - Što se tiče informacija o nesreći, za spomenuti je i kako su šerifi okruga Los Angelesa i lokalna vatrogasna služba ugasili požar te krenuli u potragu za preživjelima. Nažalost nitko nije preživio.

22.20 - TMZ-u je potvrđeno kako je u helikopteru bila i njegova kćer, 13-godišnja Gianna Maria Onore, odmilja zvana Gigi. Inače, TMZ-u je također rečeno kako su Kobe i Gianna bili na putu prema "Mamba Academiji" na trening, kad se helikopter srušio.

Galerija

22.16 - Nije bio kišan dan, nije bio niti osobito oblačan, ali je bio malo maglovito, kako to javljaju američki mediji. No, preglednost je bila dobra pa još ostaje nepoznanica što je točno uzrokovalo pad.

22.11 - Inače, američki mediji javljaju kako očevici s mjesta nesreće navode da je helikopter izgubio kontrolu, pao i udario u brdo prije nego li je izgorio u plamenu. Još nije poznato je li pilot probao pozvati pomoć preko radija niti u u čijem vlasništvu helikopter jest.

22.06 - Vijest o smrti legendarnog košarkaša šokirala je svijet sporta i potresla sve koji su voljeli i pratili epsku karijeru čovjeka koji je igrao drugačije od drugih i koji je bio najbliži košarkaškom savršenstvu Michaela Jordana. I one koji su ga znali i one koji su ga pratili preko TV ekrana. Bryant je nekoliko sati prije smrti objavio zadnju fotografiju na Instagram profilu. Objavu je posvetio najboljem košarkašu današnjice, svom prijatelju LeBronu Jamesu.

"Nastavi s razvijanjem igre i ucrtavanjem puta za sljedeće izazove u karijeri", napisao je Bryant za LeBrona.


Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, veliki Kobe Bryant (41), poginuo je u tragičnoj helikopterskoj nesreći u nedjelju u Kaliforniji, javlja TMZ i ostali američki mediji.

Galerija

Galerija

Kobe je putovao s devetero ljudi u svom privatnom helikopteru kada je došlo do požara, a letjelica se srušila u Calabasasu. Svi američki mediji potvrđuju ovu vijest, ali čeka se još na službenu potvrdu. Legendarni bivši košarkaš imao je četvero djece...

Supruga Vanessa Bryant nije bila među ljudima u helikopteru

Što se tiče same nesreće i dramatičnih trenutaka koji su nakon nje uslijedili, Hitna pomoć je vrlo brzo došla na mjesto nesreće, ali su odmah ustvrdili da nema preživjelih. Prema prvim informacijama, njegova supruga Vanessa Bryant nije bila među ljudima u helikopteru. Kobe kobni helikopter koristi već godinama, još iz vremena dok je igrao u Lakersima.

Nesreća se dogodila oko 10 ujutro po američkom vremenu, znači oko 19.00 po hrvatskom

New York Post prenosi pisanja Los Angeles Timesa kako se nesreća dogodila oko 10 ujutro po američkom vremenu, znači oko 19.00 po hrvatskom vremenu. Uvjeti za let bili su dobri, no bilo je maglovito iznad planina koje su iznad Calabasasa i po tom vremenu, kako govore očevici a prenose tamošnji i nacionalni i lokalni mediji, uvjeti za letenje bili su teški, po nekima i kritični. Nažalost, u nesreći nema preživjelih. Uzrok nesreće je pod istragom, javlja TMZ.

Vlasti su potvrdile KTLA - Kanalu 5 kako su najmanje četiri osobe poginule, ali kako još nisu indentificirali žrtve po imenima. No, to je bilo prije nego što je otkriveno od strane policije da je poginulo ukupno devetero ljudi.