POBJEDE CAVSA I WARRIORSA: /

Ratnička utakmica pripala Golden Stateu, Kralj James i Love uništili Memphis

Image
Foto: AFP, ELSA

Šest utakmica odigrano je u noći na srijedu u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, a u dvije od njih nastupali su i finalisti prošlosezonskog NBA finala.

14.12.2016.
8:32
AFP, ELSA
VOYO logo

Dvije omjerom najjače momčadi konferencija potvrdile su uloge favorita, Cavaliersi na domaćem parketu Quicken Loans arene na kojem su sa 103-86 bili bolji od Memphis Grizzliesa, a Warriorsi na gostovanju kod New Orleans Pelicansa koje su svladali 113-109.

Revanš bez najjačih

Cavsi su imali olakšan posao činjenicom da za Memphis nije nastupio sjajni španjolski centar Marc Gasol pri čemu je gostujuća momčad imalo manje opcija u napadu pa uvjerljiv poraz niti ne čudi. Već tijekom prvog poluvremena utakmice bilo je +22 za prvake koji su u ovom ogledu odmorili Kyriea Irvinga, a nošeni učincima Kevina Lovea (29 poena, 13 skokova), LeBrona Jamesa (23 koša, šest skokova, osam asistencija) i u prvom dijelu susreta sjajnog J.R. Smitha (23 poena, pet skokova) zaustavili niz od šest vezanih pobjeda Grizzliesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove dvije momčadi ponovno će na parket već ove noći, ovaj put u Memhisu, gdje Cavsi putuju bez trojice najboljih (James, Irving, Love).

Težak posao u Smoothie King centru imali su Warriorsi koji su tek na samom kraju slomili domaće Pelicanse u utakmici koja je bila na rubu tučnjave i u kojoj je Draymond Green ukradenom loptom Anthonyju Davisu pri rezultatu 111-109 za goste riješio pitanje pobjednika. Osim ključnog poteza Green je stigao do 15. triple-doublea karijere okončavši ogled s učinkom od po 12 poena i skokova i deset asistencija uz četiri osvojene lopte. Trideset je ubacio Stephen Curry, tri manje dodao Kevin Durant, dok je kod Pelicansa najviše pokazao Davis s 28 koševa, osam skokova i pet blokada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slab učinak Hrvata

Jedanaestu pobjedu u 26 utakmici sezone upisali su igrači Orlando Magica na gostovanju kod Atlanta Hawksa u utakmici u kojoj su četvorica košarkaša tog kluba ubacila 20 ili više poena. Najviše Serge Ibaka (29), dok je utakmicu karijere odigrao Elfrid Payton s 26 poena i 14 asistencija. Hrvatski košarkaši Orlanda nisu se istaknuli – Damjan Rudež je u 12 minuta ostao bez poena nakon promašena tri pokušaja za tricu, ali imao je četiri asistencije, skok i osvojenu loptu, dok je Mario Hezonja u svim statističkim rubrikama ostao na nuli u minutu i pol igre. Hawkse je predvodio Dwight Howard s 20 poena i 16 skokova.

Do pobjede u produžetku protiv New York Knicksa stigli su Phoenix Sunsi, a bilo je 113-111. Dragan Bender je u osam minuta ubacio tri poena za pobjednike kojima je najviše prijetio latvijski cenatr Kristaps Porzingis sa 34 poena, osam skokova te po tri blokade i osvojene lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Cleveland Cavaliers - Memphis Grizzlies 103-86

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atlanta Hawks - Orlando Magic 120-131

Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves 94-99

New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 109-113

Phoenix Suns - New York Knicks 113-111 (produžetak)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 114-95

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo