PETROVIĆEV VELIKI ADUT PRED OGLED PROTIV RUSIJE: / 'Ispadnemo li krenut će kritike i reći će se da smo sve radili krivo'

Image
Foto: AFP

Davno je izbornik Aleksandar Petrović zaokružio 10. rujna u kalendaru označivši dan odigravanja osmine finala Europskog prvenstva 'Danom D' ove momčadi na turniru.

9.9.2017.
12:10
AFP
VOYO logo

Uz Bojana Bogdanovića, prvu napadačku opciju hrvatske košarkaške reprezentacije, i Darija Šarića, čija svestranost oduševljava, veliki adut Hrvatske u tom bi ogledu trebao biti i Kruno Simon, igrač koji je nedavno potpisao za Efes iz Istanbula u kojem će se ogled Hrvatske i Rusije igrati. Upravo je Simon za Sportske novosti napravio rezime dosad odrađenog na Euru i pogledao prema onome što donosi nedjelja s početkom u 20:30 sati.

Zasad sve prema očekivanjima

"Sve je bilo očekivano. Odigrali smo sa Španjolcima na nož, a ostale četiri utakmice smo znali i ranije da ćemo dobiti. Sada, međutim, kreće ono pravo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od ostalih reprezentacija iza kojih je 15-ak odigranih utakmica (pripreme i turnir) iza Hrvatske je njih deset. Teško je reći je li to dobro ili loše. S jedne strane igrači su svježiji, s druge bit će kritika ispadne li Hrvatska od Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ispadnemo, netko će sigurno reći da je to bilo pogrešno, a ako ispadne dobro, onda će se reći da smo dobro tempirali formu. Ne znam, nema tu po meni pravila i ne znam što bih na to rekao. U nedjelju nas čeka utakmica na dvije-tri lopte. Ako dobijemo, bit će sve super, a ako te dvije-tri lopte ne uđu, netko će se sigurno pojaviti i reći da smo sve radili krivo, tako je to uvijek. Nema tu pravila."

Dosad napravljeno hrvatski košarkaš ovako vidi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo u euforiji, atmosfera je super, ali prerano je za euforiju. Mi smo igrali protiv reprezentacija koje nisu razina onih koje nam slijede i koje moramo dobiti da bismo ostvarili neke svoje ciljeve."

Analiza Rusa

O sljedećem suparniku Simon kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgledaju Rusi dobro, pogledali smo manje-više, još u Cluju, sve utakmice Rusa i to je OK. Osim Šveda, sve su to igrači koji u klubovima nisu prve opcije. Oni su radna snaga, sve kreće i završava sa Švedom. Ključno će, dakle, biti zaustaviti Šveda i ako u tome uspijemo, sumnjam da će nas ostali moći dobiti. Kurbanov će ići na Bojana, ali 'jedan na jedan' nema nikakve šanse da ga čuva. No, nije isto igrati s nekim 'jedan na jedan' i igrati protiv pet igrača, protiv timske obrane. Treba to i tako gledati. Kurbanov jest dobar obrambeni igrač, čvrst je, jak je, ide u kost, ali ovisit će njegova uspješnost u čuvanju Babe i o dosta drugih stvari. Mislim da Voroncevič sam neće moći zaustaviti Darija, ali očekujem da se Rusi tu pripreme, sigurno će imati spremne varijante da tu zaštite Voronceviča."

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo