Perasović treba presložiti momčad, Rudeža vratiti na 'trojku' za Grke

Image

Igrali smo lošije u uvodnoj utakmici nego što smo svi očekivali. Jedino što je važno iz uvodnog dvoboja sa Slovenijom je to da smo arhivirali dva boda.

6.9.2015.
8:00
VOYO logo

Kvalitetnija smo momčad, ali to se nije vidjelo na početku. Nervoza je bila ogromna u 1. četvrtini. Nevjerojatno, pa mi smo prva tri napada lopte bacili u aut!

Dobra reakcija igrača s klupe

Zato je reakcija igrača s klupe, Krune Simona i Luke Žorića bila vrlo dobra i važna. Utakmica se prelomila nakon Bogdanovićeve trice, tu smo počeli stvarati prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku, Slovenija koja se strahovito troši na utakmici, počela je energetski padati i više nije mogla parirati Hrvatskoj. Kad je bilo +8 za Hrvatsku, ne zaboravimo da su tad Slovenci promašili četiri otvorene trice. Tu se utakmica mogla zakomplicirati, ali s tim promašajima, otišla je i šansa Zdovčeve momčadi.

Simon i Žorić junački

Simonova rola bila je iznimno važna, kad nitko ne može, taj dečko igra. Odlično je igrao na centralnom 'picku' i sa bočne strane. Tu je izborio četiri, pet laganih polaganja, a k tome je otvorio i par šuteva suigračima. Da mi je netko rekao. uoči dvoboja sa Slovenijom, kako će igrači iz KK Zagreba kreirati 40 poena na ovoj utakmici, rekao bih mu da se šali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simon i Žorić odigrali su junački, učinili da jednu utakmicu koja je bila nervozna, loša i siva, dobijemo puno lakše.

Treba vidjeti što se s Bojanom Bogdanovićem, ako se uistinu radi o potresu mozga, upitno je kad će izbornik Velimir Perasović moći računati na njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hezonjinih 13 poena iznimno važni

Zato ovih 13 Hezonjinih poena dobija još na većoj važnosti. On će, ukoliko protiv Grčke ne bude Bogdanovića u sastavu, biti ekstremno važan igrač. Možda ne bi bilo loše razmisliti o vraćanju Damjana Rudeža na poziciju 'tri', iako je on u pripremnim utakmicama malo igrao na mjestu niskog krila.

No, to nije loše rješenje protiv fizički moćnih Grka i njihove NBA zvijezde Antetokoumpa, koji je strahovito moćan igrač. Trebat će Hrvatska malo presložiti momčad. Utakmica protiv Grčke bit će iznimno teška, to je najjači suparnik u našoj skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo