OVO NIJE VIĐENO JOŠ OD JORDANA: / Westbrook čini čuda, ovakvi prosjeci nisu ostvarivani više od 50 godina

Image
Foto: AFP, Joe Robbins

Igrači Oklahoma City Thundera slavili su protiv New Orleans Pelicansa 101-92 pobjedu, svoju trinaestu u 21.

5.12.2016.
8:47
AFP, Joe Robbins
VOYO logo

Upisao je Westbrook svoj peti uzastopni triple-double učinak postavši tako prvi košarkaš u NBA ligi još od Michaela Jordana koji je ostvario takav niz dvoboja sa dvoznamenkastim brojevima u tri statističke kolone. Doduše, serija susreta s triple-doubleovima koju je vjerojatno najbolji košarkaš svih vremena imao te 1989. godine bila je zaustavljena na brojci sedam, no i ova Westbrookova i više nego jasno govori koliko je taj igrač važan za sastav Thundera. Ovaj je put Westbrook susret završio s 28 poena, 17 skokova i 12 asistencija, a ono važnije, njegovih pet uzastopnih ovakvih učinaka upisano je u pet uzastopnih pobjeda njegove momčadi. Također, u posljednje dvije godine ostvario ih je 28, a Thunderi su pritom slavili 26 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da sve ne bi bilo savršeno, tu je kategorija sa izgubljenim loptama, a Westbrook ih je u ovoj utakmici sakupio deset i tako postavio prvi igrač nakon Jasona Kidda s quadruple-doubleom kojim se nitko ne želi hvaliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to njegov 47. triple-double u karijeri i deseti u sezoni u kojem je troznamenkast u broju poena (31,0), skokova (10,8) i asistencija (11,3) i sasvim realan kandidat (iako je sezona još 'mlada', brojke tako dokazuju) da postane prvi košarkaš nakon Oscara Robertsona (iz sezone 1961/62) koji bi sezonu mogao završiti sa trostrukim dvoznamenkastim učinkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji u redovima u ovoj utakmici poraženih Pelicansa bio je Anthony Davis s 37 ubačenih koševa i petnaest uhvaćenih lopti.

Spomenimo i da je Orlando Magic bez pomoći Damjana Rudeža i Marija Hezonje upisao devetu pobjedu u sezoni i to nakon što su s 98-92 bili bolji od Detroit Pistonsa. Sjajan je za pobjednike bio Serge Ibaka s 21 poenom, sedam skokovova po četiri asistencije i blokade, dok je Detroita jednako kao i Ibaka ubacio Marcus Morris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Detroit Pistons - Orlando Magic 92-98

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans 101-92

New York Knicks - Sacramento Kings 106-98

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LA Clippers - Indiana Pacers 102-111

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo