Otkriven put do uspjeha: 'Dobro da je trener slušao'

Košarkaši Zagreba izborili su protiv Žalgirisa (80:78) svoju prvu euroligašku pobjedu i zbog toga što jer trener Androić dopustio demokraciju u posljednjoj minuti odmora.

18.11.2011.
0:01
VOYO logo

Odustao je od klasičnih trenerskih načela i poslušao igrače. A oni su rekli da bi u situaciji vječne dvojbe, na "plus jedan" 24 sekunde prije kraja, radije igrali obranu nego da naprave brzi prekršaj za posjed lopte i posljednji napad.

Je li to trenerska vrlina ili slabost koja je u ovom slučaju izašla na dobro? Odgovor je dao najiskusniji zagrebaš Damir Mulaomerović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trener je htio ono što je logično, da mi imamo posljednji napad jer mi po vokaciji nismo obrambena momčad. No napravio je dobru stvar što je osluhnuo kako mu momčad diše. Držim da je to vrlina. Moje je mišljenje bilo da je bolje da se branimo jer nisam vidio igrača, osim Popovića, koji nam može nauditi. Uostalom, ipak je to naš domaći teren, a zadnji napad uvijek je igra živaca, nije to lako pogoditi. Njihov najbolji igrač, Weems iz NBA, nije imao svoju večer pa sam se jedino Popa bojao jer nam je on radio ponajviše problema. Dakako, uz krilnog centra Jankunasa koji je imao nevjerojatnih devet napadačkih skokova", rekao je Mula.

Najveći trener iz Mulaomerovićeve karijere tražio bi da se radi faul. Igrom slučaja, to je Androićev vjenčani kum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obradović mi je bio trener u Panathinaikosu i znam da bi on tražio da njegova momčad ima posljednji napad. No, kada imaš igrače poput Diamantidisa, Batistea, Jasikevičiusa, odnosno četvoricu-petoricu igrača koji mogu riješiti utakmicu, onda je to posve razumljivo. Sjećam se da je u onoj najjačoj Ciboni bilo dosta igrača koji su htjeli zadnji napad i pucati zadnju loptu poput Mršića, Rimca, mene", kazao je razigravač Zagreba

Pobjeda nad prvakom Litve zagrebašima je melem na ranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi su nam prognozirali nulu u Euroligi. Ne bi bilo dobro za hrvatsku košarku da u dvije godine nemamo ni jednu pobjedu, da Euroliga ne odustane od nas kao od košarkaške zemlje. Vjerujem da sljedeći tjedan možemo pobijediti i Bamberg, koji nas je kod kuće teško porazio. Volio bih da na tu utakmicu dođe više ljudi jer 2000 u Areni je kao 200 gledatelja u Ciboni", zaključio je Mulaomerović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo