ODVEO WARRIORSE DO REKORDA: / Genijalni Curry uništio Rudežovu Minnesotu

Image
Foto: NBA, EZRA SHAW

Fenomenalni Stephen Curry zabio je 46 poena u desetoj uzastopnoj pobjedi Golden State. Ovaj put slavili su protiv Minnesote 129-116. Aktualnim prvacima ovo je najbolji početak sezone u povijesti.

13.11.2015.
9:15
NBA, EZRA SHAW
VOYO logo

Lanjski MVP ubacio je 21 koš u prvoj četvrtini, a zabio je 15 od svojih 25 šuteva. Pogodio je i osam od 13 pokušaja za tri poena.

Treći put u deset utakmica na +40

Ovo mu je treći put u deset odigranih utakmice da je zabio 40 ili više poena. Koliko dobro igra ove sezone govori i činjenica da je do sada zabio 52 trice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, prošle sezone je Russell Westbrook bio je rekorder s četiri utakmice na kojima je zabio najmanje 20 koševa u jednoj četvrtini, a Curry je taj rekord izjednačio u samo deset utakmica.

Minnestoti je ovo bio četvrti poraz na domaćem terenu, a igrali su bez ozlijeđenog Rickyja Rubija. Majbolji među Timberwolvesima bili su Karl-Anthony Towns sa 17 koševa i 11 skokova te Andrew Wiggins, koji je za 19 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još sam izvan pravog ritma," kazao je Curry sa smiješkom.

Odličnu predstavu pružio je i Draymond Green upisavši 23 koša i 12 skokova. Klay Thompson je dodao 15, a Harrison Barnes 14 koševa. Kod Minnesote koja je pretrpjela četvrti poraz uz četiri pobjede, sedam igrača je imalo dvoznamenkasti učinak. Najefikasniji je bio Andrew Wiggins sa 19 koševa, Karl-Anthony Towns je dodao 17 koševa i 11 skokova, a Kevin Martin 15 koševa. Damjan Rudež je igrao jednu minutu bez učinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uništio nas je Curry"

"Uništile su nas trice i Curry. Zabili su 18, a mi samo tri trice. Imao sam osjećaj da Curry može pogoditi i sa centra," kazao je Towns.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miami Heat je u neizvjesnom dvoboju pobijedio Utah Jazz 92:91 ostvarivši šestu pobjedu uz tri poraza, dok Utah ima skor 4-4. Miami je nastupio bez Dwayna Wadea koji je dobio slobodno nakon što mu je sin Zion završio u bolnici. Priliku je dobio Tyler Johnson. I sjajno je iskoristio. Zabio je 17 koševa, pri čemu četiri ključna u samoj završnici utakmice. Najefikasniji je bio Chris Bosh sa 25 koševa.

"Tyler je sjajan igrač. Kvalitetan rad na treninzima se isplatio. Počeo je na dnu, a sada je postao važna karika u našem sastavu," kazao je Bosh. U gostujućim redovima najefikasniji su bili Derrick Favors sa 25 koševa, 12 skokova i sedam blokada, Gordon Hayward sa 24 koša i 11 skokova, te Alec Burks sa 24 koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Griffin isključen, Knight s učinkom karijere razbio Clipperse

U trećoj utakmici večeri Phoenix Suns su pobijedili Los Angeles Clipperse 118:104. Sunse je do četvrte pobjede sezone predvodio Brandon Knight s učinkom karijere 37 koševa, te Eric Bledsoe sa 26 koševa. Kod gostiju, koji su nastupili bez ozlijeđenih Chrisa Paula i J.J. Redicka, najefikasniji su bili Jamal Crawford sa 18 i Wesley Johnson sa 14 koševa. Blake Griffin isključen je u 2. četvrtini nakon što je zbog prigovora sucima dobio drugu tehničku pogrešku.

Rezultati:

Miami - Utah Jazz 92:91 Minnesota - Golden State 116:129 Phoenix - LA Clippers 118:104

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo