ODLUČILI DA ĆE ODLUČITI: / HKS testira FIBA-u i poigrava se sa sudbinom reprezentacije!

Image

Hrvatski košarkaši savez (HKS) na današnjoj sjednici Upravnog odbora nije donio odluku o suspenziji Cedevite i Zadra. Međutim, nije donio ni odluku da suspenzije neće biti.

19.4.2016.
19:16
VOYO logo

Nakon sjednice nitko nije bio previše raspoložen za razgovor, tek je medijima poručeno kako će o svemu biti obaviješteni u priopćenju, no u njemu nije bilo nikakve konkretne odluke.

"U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza održana je sjednica Upravnog odbora HKS-a na kojoj je nakon opširne rasprave članova UO i predstavnika klubova o zahtjevima FIBA-e, donesen prijedlog prema kojem će se tijekom sutrašnjeg dana, do kada je FIBA postavila rok za izjašnjavanje nacionalnim savezima po pitanju klupskih natjecanja za sezonu 2016/17, napisati i obrazložiti odgovor koji će sadržavati ispunjenje interesa kako saveza tako i klubova," poručili su iz HKS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srijeda, 20. travnja krajnji rok

Naime, do srijede 20. travnja HKS mora na Fibinu adresu poslati izjavu kojom jamči da niti jedan klub pod njihovom ingerencijom neće sudjelovati u ULEB-ovom Eurokupu sljedeće sezone ili slijede sankcije - izbacivanje reprezentacije s kvalifikacijskog turnira za OI u Torinu, ali i EuroBasketa 2017. Problem je što su već ranije Cedevita i Zadar potpisali sporazum kojim se iduće sezone priključuju Eurokupu, a sad bi se toga trebali odreći.

Image
TOGA SMO SE I BOJALI: /

Fiba suspendirala Hrvatsku s Eurobasketa!

Image
TOGA SMO SE I BOJALI: /

Fiba suspendirala Hrvatsku s Eurobasketa!

Očito, u HKS-u su odlučili uzeti još malo vremena kako bi uvjerili Cedevitu i Zadar da prijeđu na stranu FIBA-e i tako neugodne odluke spase krovni hrvatski košarkaški savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIBA pisala na adresu 14 saveza

Podsjetimo, FIBA je osim Hrvatskoj identično pismo o suspenziji poslala u Španjolsku, Grčku, Italiju, Izrael, Tursku, Litvu, Rusiju, Poljsku, Srbiju, Sloveniju, BiH, Crnu Goru i Makedoniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo