NOVO BLISTAVO IZDANJE DARIJA ŠARIĆA: / Hrvatski rookie nastavlja oduševljavati

Image
Foto: Screenshot

Novu odličnu utakmicu za svoje Philadelphia 76erse odigrao je hrvatski košarkaš Dario Šarić, no ponovno to nije imalo značaja za konačan uspjeh. Osamnaesti poraz u 22.

7.12.2016.
8:13
Screenshot
VOYO logo

Šarić je u utakmicu startao s klupe za pričuve, a u konačnici odigrao 25 minuta susreta. Učinak od 17 poena (6-12 iz igre, 3-6 za tri poena) i sedam skokova znači da je u objema statističkim kategorijama bolji, što se tiče njegove momčadi, bio tek turski krilni centar, starter Ersan Ilyasova s 23 ubačena koša i 17 uhvaćenih lopti. Memphis, koji je sad na omjeru 15-8, je najviše dobio od svoje španjolske 'petice' Marca Gasola koji je ogled završio s 26 poena i 12 skokova. Ubačaj hrvatskog košarkaša dvije minute prije kraja dvoboja donio je 76ersima prednost, no tu su i stali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudež i Hezonja i dalje bez minuta

Slavili su i košarkaši Orlando Magica i to na gostovanju u Washingtonu gdje su navijači domaćih Wizardsa imali prilike gledati šou Johna Walla, no bez konkretnog značaja za uspjeh momčadi. Ubacio je trostruki All-Star igrač čak 52 poena (šut 18-31) i imao osam asistencija, međutim, Magic je do pobjede došao sjajnom reakcijom svojih igrača s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne i Marija Hezonje i Damjana Rudeža koji se s nje nisu dizali... Ubacila su njih četvorica (Green, Payton, Vučević, Meeks) 73 od ukupno 124 poena svoj momčadi. Cijeli sastav Wizardsa ostao je na 116.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveću minutažu od hrvatskih igrača koji su nastupili u utakmicama NBA lige u noći na srijedu dobio je Dragan Bender u porazu Phoenix Sunsa kod Utah Jazza. Četvrtom izboru ovogodišnjeg drafta ukazano je povjerenje u vidu najveće minutaže u redovima kluba iz Arizone, no u nešto više od 28 minuta ostao je na tek tri poena i isto toliko skokova. Svih pet šuteva uputio je Bender iza crte za tri poena, a precizan je bio tek jednom. Rudy Gobert je za pobjednike ubacio 22 poena i imao jedanaest skokova.

Uz 31 koš Kawhija Leonarda San Antonio Spursi su bili bolji od Minnesota Timberwolvesa te su nakon 105-91 i dalje jedina neporažena momčad na gostovanjima. Trenutačno su na savršenih 13-0, a ukupno na omjeru od 18 pobjeda i četiri poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Washington Wizards - Orlando Magic 116-124

Detroit Pistons - Chicago Bulls 102-91

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miami Heat - New York Knicks 103-114

Memphis Grizzlies - Philadelphia 76ers 96-91

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 91-105

Utah Jazz - Phoenix Suns 112-105

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo