Novi skandal potresa hrvatsku košarku!

Marku Tomasu su još prije početka Eurobasketa pukla dva mišića stražnje lože, no štedljivi HKS u Londonu nije htio izdvojiti 500 ili 1000 funti za magnetsku rezonancu.

6.9.2011.
17:47
VOYO logo

Ozljeda stražnje lože u majici s hrvatskim grbom Marka Tomasa stajat će najmanje tri mjeseca neigranja košarke. Naime, tek kada je došao u Istanbul, u svoj Fenerbahče, magnetskom je rezonancijom ustanovljeno koliko je njegova ozljeda ozbiljna.

Pukla su mu dva mišića stražnje lože i mora hitno na operaciju u München. Biceps femoris puknuo mu je kod hvatišta, a semitendinosus se jedva drži te je napuknut 90 posto. Nakon operacije Tomasu slijedi višemjesečna rehabilitacija koja će podrazumijevati i šest tjedana života na štakama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doznaje se da je Marko ljutit na Hrvatski košarkaški savez što se nije više brinuo za njegovu ozljedu s kojom je trenirao i igrao prve dvije utakmice Eurobasketa. Tomas je taj problem osjetio još u Londonu, na utakmici protiv Francuske istegnuo je zadnju ložu, i već je tamo trebao otići na magnetsku rezonanciju kako bi se vidjelo kojih je razmjera ta ozljeda.

No, štedljivi HKS nije htio izdvojiti 500 ili 1000 funti pa se čekalo s povratkom u Zagreb. Nažalost, Marko je nezaliječen nastavio trenirati i igrati (vukla ga je želja za reprezentacijom) sve dok u dvoboju s Makedoncima u jednom prodoru nije osjetio strašnu bol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razumljivo, nakon svega, zabrinut je hoće li se uspjeti vratiti na vrijeme da uhvati formu i koliko će mu, nakon oporavka, ti mišići biti elastični. Budu li kruti, a to će ovisiti i o rehabilitaciji, mogli bi biti još skloniji pucanju.

Ozlijeđeni mu suigrač Roko Ukić, koji nije ni nastupio na Eurobasketu, mogao bi biti spreman za mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši Cibonin trener Velimir Perasović (46), jedan od tri naša priznata trenera bez posla, trenutno je na izletu u Sloveniji.

Ne skriva da je zainteresiran za posao hrvatskog izbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja jesam zainteresiran, a jedan od razloga je i taj što je momčad jako talentirana. Mislim tu i na igrače koji su već tu i na one koji dolaze. Osim toga, Hrvatska se ne odbija. Ako me izaberu dobro, a ako ne što ja tu mogu. Lobirati za sebe ja neću".

Na pitanje da li se smatra preskočenim prilikom posljednjeg izbora nije htio odgovoriti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne pada mi na pamet to komentirati. Nikad se ne vraćam unazad".

Vezani članci:

arti-201109050729006 arti-201109050033006 arti-201109040352006 arti-201109040322006 arti-201106200382006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo