ŠOKANTNA ODLUKA: / Hrvatski košarkaški savez izbacio Cedevitu iz svojih natjecanja!

Image
30.6.2016.
16:58
VOYO logo

U šturom priopćenju ne navodi se kakve će posljedice ova odluka Upravnog odbora HKS-a imati za najtrofejniji hrvatski košarkaški klub u posljednje tri sezone, kao ni u kojem će roku naša krovna košarkaška organizacija provesti postupak isključivanja Cedevite iz svog sustava.

Slijede Fibin naputak

HKS navodi da je odluka donesena slijedom odluke Međunarodnog košarkaškog saveza (FIBA) da svi klubovi koji budu uključeni u Eurokup pod ingerencijom ULEB-a moraju biti sankcionirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da se ta odluka na Cedevitu ne bi odnosila da je izborila pravo nastupa u Euroligi, natjecanju koje je također pod ingerencijom organizacije s kojom je FIBA ponovno zaratila, kao što je to bio slučaj prije 16 godina.

Cedevita se nije oglasila

Iz vodstva trostrukog hrvatskog prvaka i prošlogodišnjeg sudionika Top 16 Eurolige, za sada, nema službene reakcije na ovu iznenadnu odluku HKS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim ove odluke, članovi Upravnog odbora izglasali su izmjene i dopune Statuta HKS-a, izmjene i dopune Registracijskog pravilnika, donijeli financijski plan A-1 muške lige za sezonu 2016./17. te utvrdili da će treća sjednica Sabora HKS-a biti održana 16. srpnja u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo