NOVA POBJEDA HRVATSKIH KOŠARKAŠA: / Do četvrtog uzastopnog slavlja i bez Bogdanovićevih koševa

Image
Foto: PIXSELL
14.8.2017.
20:06
PIXSELL
VOYO logo

Ovom pobjedom Hrvatska je osvojila prvo mjesto u Opatiji jer je u subotu svladala i Sloveniju sa 85-81 (19-25, 27-20, 21-18, 18-18). Prošloga tjedna su izabranici Aleksandra Petrovića bili prvi i na turniru u Orleansu s pobjedama protiv domaćina Francuske i Litve.

Bogdanović ostao bez ubačaja

Hrvatsku su do pobjede predvodili Ivan Buva sa 17 i Dario Šarić sa 14 koševa, dok je kapetan Bojan Bogdanović ostao bez koša u 10 minuta provedenih na parketu. Ukrajinu je predvodio Arten Pustovij sa 18 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmicu protiv Ukrajine Hrvatska je krenula s petorkom Popović-Krušlin-Tomas-Bender-Buva, te je sa po sedam pogodaka Bendera i Buve povela sa 16-9. Ipak, Ukrajinci su se u posljednje dvije i pol minute prvog dijela uspjeli primaknuti na 18-17, a na početku druge i povesti sa 36-28 iako je u hrvatsku petorku odmah ušao Dario Šarić, a malo potom i Bojan Bogdanović.

Ukrajinci su na poluvrijeme otišli s vodstvom 39-34 zahvaljujući boljem šutu s distance u drugoj četvrtini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je boljim šutom otvorila treću četvrtinu, ubačajima Tomasa i Popovića s distance i koševima Buve pod obručem vrlo je brzo naša selekcija preuzela kontrolu rezultata.

Neizvjesna završnica

Petorka Mavra-Krušlin-Ramljak-Šarić-Planinić krenula je u četvrtu četvrtinu, a najbolje je reagirao Darko Planinić koji je s pet uzastopnih pogodaka odveo Hrvatsku na 65-56, ta se prednost tri minute prije kraja popela na 74-61, no tada je naša reprezentacija stala, a Ukrajinci su to iskoristili da se serijom 10-0 primaknu na 74-71 na ulasku u posljednju minutu. Ipak, tada je Marko Tomas pogodio tricu za 77-71 30 sekundi prije kraja. Lukašov je uzvratio tricom za 77-74 20 sekundi prije isteka vremena, da bi potom Dominik Mavra pogodio oba slobodna bacanja za 79-74 14 sekundi prije kraja. Ukrajinci su promašili tricu pet sekundi prije kraja i tako je Hrvatska uspjela sačuvati pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši će reprezentativci nakon turnira u Opatiji dva dana odmoriti, a zatim nastaviti s pripremama za EP u Svetom Martinu na Muri. Tamo će biti do 23. kolovoza, a onda odlaze u Ljubljanu gdje će 24. i 25. kolovoza odigrati posljednje dvije pripremne utakmice protiv Slovenije, prvu otvorenu, a drugu zatvorenu za javnost.

Slijedi odlazak na Euro na kojemu će Hrvatska u prvom krugu igrati u Cluju, a suparnici će joj od 1. do 7. rujna biti Mađarka, Rumunjska, Crna Gora, Španjolska i Češka. Prve četiri reprezentacije nastavit će natjecanje u nokaut-fazi u Istanbulu od 10. do 17. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo