NITKO NIJE HTIO IMATI POSLA S NJIM, A SAD RUŠI REKORDE: / Slovensku zvijezdu prikovao je za klupu pa nadmašio LeBrona, Birda, Magica...

Image
Foto: Profimedia

Mnogi su podigli obrve kad su vidjeli kako trpa Kendrick Nunn

3.11.2019.
23:49
Profimedia
VOYO logo

Kad je NBA liga ulazila u svoju novu sezonu, rijetko tko je mogao pretpostaviti da će se Miami Heat naći među elitnim momčadima. Još uvijek je teško da će se to dogoditi, no odličnim ulaskom u sezonu skrenuli su pozornost na sebe.

Momčad s Floride u pet je utakmica na početku sezone upisala četiri pobjede, a tri su došle bez nominalno najboljeg igrača Jimmyja Butlera koji ni u svom debiju nije posebno dominirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetla reflektora bila su usmjerena u dvojicu rookieja. Za Tylera Herroa moglo se pretpostaviti da će biti faktor u momčadi Heata već na početku karijere, no mnogi su podigli obrve kad su vidjeli kako trpa Kendrick Nunn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Tko?

Upravo tako. Nunn je sa svoje 24 godine do ove sezone bio poznat jedino zagriženim pratiteljima košarke, i to sveučilišne, koji su ga vjerojatno primijetili kad je prije dvije sezone završio kao drugi strijelac NCAA lige iza sad već prave NBA zvijezde Traea Younga.

Usprkos tome, Nunn nije bio zanimljiv nijednoj momčadi. Razlog su problemi sa zakonom koje je Kendrick imao još dok je bio na Sveučilištu Illinois. Optužen je zbog udaranja djevojke, slučaj se "razvukao", da bi na kraju optužbe protiv njega bile odbačene. Ali bilo je prekasno. Nunn je već bio izbačen s Illinoisa. Prihvatili su ga ipak na Sveučilištu u Oaklandu, ali jednu je godinu morao pauzirati zbog pravila NCAA-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[VIDEO] URNEBESNA REAKCIJA KOJA ĆE VAS NASMIJATI DO SUZA: /

Ovaj mladić zvijezda je dana u NBA ligi

Image
[VIDEO] URNEBESNA REAKCIJA KOJA ĆE VAS NASMIJATI DO SUZA: /

Ovaj mladić zvijezda je dana u NBA ligi

Nunn je izašao na prošlogodišnji draft, ali s problematičnim bekom koji je već tad imao 23 godine nitko nije htio imati posla. Golden State Warriorsi na kraju su potpisali s njim ugovor, ali brzo su ga se riješili.

Trener Miamija Erik Spoelstra trebao je ovog ljeta nabaviti pouzdane šutere. Okosnica momčadi koju čine Jimmy Butler, Justise Winslow, Bam Adebayo, Goran Dragić i James Johnson bez širenja reketa nije izgledala obećavajuće. Trebao je iskorak DuncanaRobinsona kojeg je također ove sezone "izmislio", Tyler Herro poznat je po sjajnom šutu, a priliku je odlučio dati i Nunnu kojeg je dobio za milijun i pol dolara po sezoni, s tim da ga momčad sljedeće sezone može jednostavno "otkantati" ako bude željela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nunn je zapravo stavljen u idealan položaj. Ne traži Spoelstra od njega neku suludu kreaciju u napadu jer u sustavu Heata najviše lopti za strijelce dolazi s pozicije krila na kojoj igra Justise Winslow, a i Bam Adebayo podijeli, za centra, ogroman broj asistencija. U posljednjoj utakmici Jimmy Butler nametnuo se kao glavni kreator igre pa je Kendrick Nunn zadužen za ono što najbolje zna - zabijanje koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među najboljima

U svojih prvih pet utakmica zabio je više poena nego ijedan rookie koji nije odabran na draftu, a premašio je i neke istinske igračke veličine. Za Jordanom je zaostao samo četiri poena, a za Kevinom Durantom za samo poen. Pogledajte listu:

Michael Jordan - 116 Kevin Durant - 113 Kendrick Nunn - 112 Allen Iverson - 107 LeBron James - 102 Magic Johnson 101 Larry Bird - 86 Tim Duncan - 70 Carmelo Anthony - 69 Charles Barkley - 58 Karl Malone - 57 Dwyane Wade - 57 Kobe Bryant - 18

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kendrick Nunn uraganski je ušao u NBA ligu i namjerava se tamo dugo zadržati. Gorana Dragića izbacio je na klupu, a uz njegove predstave i očito malo duži izostanak Ziona Williamsona ne bi bilo nemoguće da osvoji nagradu za rookieja godine. U ovom trenutku izgleda kao ozbiljan kandidat.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo