NIŠTA OD 'METLE': / Čudesni LeBron i Cavsi uništili Warriorse u večeri punoj rekordnih dosega

Image
Foto: AFP, Gregory Shamus

Branitelji naslova Cleveland Cavaliersi izbjegli su 'metlu', a košarkaši Golden State Warriorsa upisali prvi poraz u doigravanju nakon 15 uzastopnih pobjeda.

10.6.2017.
11:11
AFP, Gregory Shamus
VOYO logo

I dok su u prošloj utakmici prokockali pobjedu u zadnje tri minute susreta, ovaj su put igrači Clevelanda od početka do kraja imali uvjerljivu prednost. U prvoj su četvrtini ubacili nevjerojatnih 49 koševa (49-33), a do poluvremena su došli do brojke 86 (86-68) te na taj način srušili dva rekorda doigravanja NBA lige.

Peta u Oaklandu

Gosti su bili nemoćni i nisu se uspjeli približiti na manje od 11 poena zaostatka. No, ipak vode s 3-1 u pobjedama i u utorak ujutro po hrvatskom vremenu u Oaklandu imaju priliku osvojiti krunu. Za podsjetnik, nikad nijedna momčad u povijesti doigravanja nije nadoknadila zaostatak 0-3 u seriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo DNK prvaka i to smo pokazali. Peta utakmica će biti još teža, ali nismo se predali", izjavio je vođa Cavaliersa LeBron James koji je ostvario triple-double, odnosno 31 koš, 10 skokova i 11 asistencija. Deveti mu je to triple-double u finalima čime je izbio na prvo mjesto vječne ljestvice, preskočivši Magica Johnsona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skromni Curry i Thompson

Briljantan je bio i Kyrie Irving s 40 poena, a Kevin Love dodao je 23 koša za Cavalierse koji su pogodili čak 24 trice iz 45 pokušaja, još jedan rekord NBA finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Golden Statea najbolji je bio Kevin Durant s 35 poena, a dobru partiju pružio je i Draymond Green sa 16 koševa i 14 skokova. Stephen Curry i Klay Thompson imali su skroman učinak, Curry je ubacio 14, a Thompson 13 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo