JOKIĆ MVP NBA LIGE / Pogledajte reakciju srpskog košarkaša kad je doznao veliku vijest: 'Nisam mislio niti da ću igrati u NBA ligi...'

Image

Tek je šesti igrač u povijesti rođen izvan SAD-a s ovom nagradom

9.6.2021.
8:12
VOYO logo

Srpski košarkaš Nikola Jokić proglašen MVP-jem, najkorisnijim igračem NBA lige. Zvijezda Denver Nuggetsa slavila je ispred Stephena Curryja i Joela Embiida.

Jokić je ovo priznanje zaslužio jer je prosječno po utakmicu imao 26.4 poena, 10.8 sokova, 8,.3 asistencije, 1.3 ukradene lopte i 0.7 blokada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poput Kobea

Također, postao je prvi MVP od Kobea Bryanta 2008. koji je nastupio u svakoj utakmici. Isto tako postao je šesti igrač rođen izvan SAD-a koji se okitio ovom nagradom. Giannis Antetokounmpo (Grčka), Hakeem Olajuwon (Nigerija), Steve Nash (Južna Afrika), Tim Duncan (Djevičanski Otoci) i Dirk Nowitzki (Njemačka) to su uspjeli prije njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam mislio niti da ću igrati u NBA ligi, a kamoli da ću biti MVP. Meni je cilj bio igrati u Euroligi i u jakim srpskim klubovima. Kad su me Denver Nuggetsi draftirali, bila je to prilika da postanem NBA igrač. Mislim da sam je dobro iskoristio", poručio je Jokić u razgovori za TNT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ovdje je trenutak kad su ga proglasili pobjednikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo