NEZAUSTAVLJIVI DURANT: / Zvijezda Thundera pokopala nade Spursa, Cleveland u finalu Istoka

Image
9.5.2016.
8:22
VOYO logo

U sastavu Cavsa najviše su pokazali oni od kojih se to i očekuje, a prednjačio je vođa momčadi LeBron James kojem je tek jedna asistencija nedostajala za triple-double učinak. Postigao je 21 koš, uhvatio deset, a podijelio devet lopti suigračima za ubačaj. Kvalitetan je bio, a posebice iza crte za tri poena (šut 8:15) Kevin Love s učinkom od 27 poena i 13 skokova, dok je Kyrie Irving pridodao 21 uz osam asistencija.

Hawksi su imali šut za pobjedu

Loptu za pobjedu u rukama su, unatoč navedenom, imali igrači domaće momčadi, no prodor Dennisa Schrödera (21 poen, šest asistencija) završio je skakanjem za loptu između njega i 15 centimetara višeg Jamesa. U tih 2,8 sekundi James je bio viši u skoku no lopta je odbijena do Paula Millsapa (19 koševa, devet skokova) čiji je pokušaj ubačaja sa sirenom bio neuspješan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cavsi sada imaju nekoliko dana odmora prije no što dočekaju suparnika u konferencijskom finalu. Igrat će ondje protiv boljeg iz serije Toronta i Miamija, a trenutačno vodi kanadska momčad rezultatom 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fantastični Durant

U jedinoj utakmici odigranoj na Zapadu Oklahoma City Thunder je izjednačio seriju protiv San Antonio Spursa te je sada ona, nakon 111:97 u nedjelju, na omjeru 2:2. Susret je odlučen u posljednoj dionici igre koja je domaćoj momčadi pripala rezultatom 34:16 u kojoj je, kao i cijelu večer, impresivan bio Kevin Durant. U posljednjih dvanaest minuta igre ubacio je 17 poena, jednog više od cijele suparničke momčadi, i to gađajući 6-6 iz igre, a kraj ogleda dočekao izjednačenjem osobnog rekorda po broju poena u utakmicama doigravanja (41). Imao je i vrlo dobru pomoć suigrača među kojima su statistički iskočili Dion Waiters (17 poena), Steven Adams (16, jedanaest skokova) i Russell Westbrook (14 poena, sedam skokova, 15 asistencija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tony Parker s 22, Kawhi Leonard s 21 i LaMarcus Aldridge s 20 koševa bili su najbolji pojedinci Spursa koji sljedeću utakmicu imaju prednost domaćeg parketa.

NBA doigravanje, konferencijski polufinale:

Istok Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 99:100

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Cleveland je izborio konferencijski finale rezultatom 4:0) Zapad

Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 111:97

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(rezultat u seriji je izjednačen na 2:2)

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo