NEZAPAMĆENA DRAMA U NBA-U I AMERIČKOM SPORTU: / LeBron poludio na sastanku, strahuje se od najgoreg; 'Ma je*eš ovo'

Image
Foto: Profimedia

Milwaukee Bucks napravili su povijesni potez

27.8.2020.
9:54
Profimedia
VOYO logo

Vodstvo košarkaške NBA lige odgodilo je tri noćašnje utakmice doigravanja 'pod balonom' u Orlandu, a sve su počeli košarkaši Milwaukee Bucksa koji su bojkotirali petu utakmicu prvog kruga doigravanja protiv Orlando Magica, prosvjedujući protiv policijske brutalnosti prema afroamerikancu Jacobu Blakeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bucksi odbili izaći na teren

AMERIČKI SPORT REKAO NE POLICIJSKOJ REPRESIJI, NASILJU I RASIZMU: ‘Postoje trenuci koji nadilaze sport, akcije koje mijenjaju tijek povijesti’

Image
AMERIČKI SPORT REKAO NE POLICIJSKOJ REPRESIJI, NASILJU I RASIZMU: /

'Postoje trenuci koji nadilaze sport, akcije koje mijenjaju tijek povijesti'

Image
AMERIČKI SPORT REKAO NE POLICIJSKOJ REPRESIJI, NASILJU I RASIZMU: /

'Postoje trenuci koji nadilaze sport, akcije koje mijenjaju tijek povijesti'

Košarkaši Milwaukee Bucksa odbili su izaći na teren. Igrači Orlanda pojavili su se u dvorani na zagrijavanju uoči dvoboja, no kada su vidjeli da njihovih suparnika nema i oni su se četiri minute prije predviđenog početka susreta povukli u svlačionicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jacoba Blakea su u nedjelju u gradu Kenosha u saveznoj državi Wisconsin, iz koje dolazi momčad Milwaukee Bucksa, policajci prilikom pokušaja privođenja vatrenim oružjem sedam puta pogodili u leđa. Teško ranjeni Blake vjerojatno će ostati paraliziran od struka naniže.

U priopćenju ministarstva pravosuđa te savezne države na sjeveru SAD-a, navodi se da je policija stigla na mjesto događaja u Kenoshi nakon telefonskog poziva žene koja je rekla da je kod nje "prijatelj koji ondje ne bi smio biti"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su izašli na teren, dodaje se u priopćenju, policijski službenici su "bezuspješno pokušavali uhititi" Blakea pomoću električnog paralizatora (elektrošokera). Dvadesetdevetogodišnji otac obitelji upozorio ih je da "ima kod sebe nož", rekle su mjesne vlasti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noćas su trebale biti odigrane još dvije utakmice

Noćas su trebale biti odigrane još dvije utakmice, Houston Rockets - Oklahoma City Thunder, te LA Lakers - Portland Trail Blazers, ali kada se neslužbeno pročulo da su i oni spremni za bojkot, vodstvo NBA lige odgodilo je sve tri utakmice.

Američki sportski svijet kompletno stao

Američki sportski svijet kompletno je stao nakon poteza Bucksa. Ugledni dnevni list New York Times javlja kako je potez Milwaukee Bucksa izazvao reakciju i u ostalim američkim nacionalnim ligama. WNBA također će bojkotirati utakmice, kao i profesionalna bejzbol MLB liga i MLS nogometna organizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamošnji mediji pišu kako su se igrači traumatizirani nemilim zbivanjima okupili u Orlandu da bi porazgovarali o mogućem bojkotu, a navodno su ih podržali predsjednik sindikata igrača Chris Paul i njegov zamjenik Andre Iguodala. Šuškalo se kako su neke od momčadi koje razmišljaju o povlačenju takvog poteza Toronto Raptorsi i Boston Celticsi, a Milwaukee je prvi odlučio djelovati i donio odluku koja će definitivno biti zapisana u NBA povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima reportera Athletica, Shamsa Charanije, na sastanku igrača koji je prethodio ovoj odluci bilo je iznimno vruće, padale su teške riječi, a Clippersi i Lakersi su glasali da se prekine cijela sezona.

'Ostatak sezone je itekako upitan'

Najglasniji je bio najbolji košarkaš današnjice LeBron James koji je iz protesta, navode američki mediji, naprasno otišao s tog sastanka, a odmah iza njega su iz sobe izašli svi predstavnici Clippersa i Lakersa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostatak sezone je itekako upitan", rekao je Charania. Upravo od prekida sezone strahuju svi, jer se puno toga uložilo kako bi se pobijedila koronavirus i nekako, pod balonom, sezona završila. Iako, ovo što se trenutno događa u Americi nadilazi sport i normalne okvire, to je iznad sporta, borba i ustanak za viši cilj... LeBron je nešto prije tog sastanka na Twitteru napisao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je*eš ovo čovječe. Tražimo promjene, dosta nam je".

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

LOS ANGELES, CA - MARCH 08: Los Angeles Lakers Forward LeBron James (23) looks on before a NBA game between the Los Angeles Lakers and the Los Angeles Clippers on March 8, 2020 at STAPLES Center in Los Angeles, CA.,Image: 510786535, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) reserves the right to pursue unauthorized users of this image. If you violate our intellectual property you may be liable for: actual damages, loss of income, and profits you derive from the use of this image, and, where appropriate, the costs of collection and/or statutory damages up to $150,000 (USD)., Model Release: no

Jedan od najčitanijih novina u SAD-u USA Today piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Postoje trenuci koji nadilaze sport, akcije koje se urezuju u javnu svijest i mijenjaju tijek povijesti. Odbijanje Milwaukee Bucksa da izađu na teren u srijedu poslijepodne sada je jedno od njih. Odlučivši da ne igraju i zaustave dobar dio sportskog svijeta, Bucksi su postali ogledalo Amerike, zahtijevajući od države da se suoči s onim što su mnogi ignorirali, oprostili ili, što je najgore od svega, prihvatili.

‘Sustavni rasizam, otrovni stavovi i način razmišljanja’

“Sustavni rasizam, otrovni stavovi i način razmišljanja koji policajcu omogućuju da se prema tamnoputim ljudima ponašaju kao da nemaju vrijednosti, niti ljudskosti, je utkana u pore ove zemlje. Sami temelji američkog društva – obrazovanje, stanovanje, bankarstvo, policija, naš sustav kaznenog pravosuđa, kako ste ga nazvali – ukorijenjeni su u rasizmu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo