NEVIĐENA DRAMA U ŠPANJOLSKOJ: / Rusi srušili snove Madriđanima, u infarktnoj završnici stigli do velike osvete i izborili finale

Image
Foto: Profimedia

Lani je u polufnialu Real stigao do pobjede i kasnije se okrunio desetim naslovom europskog prvaka

17.5.2019.
23:28
Profimedia
VOYO logo

Košarkaši moskovskog CSKA i Anadolu Efesa izborili su plasman u finale završnog turnira Eurolige koji se održava u Vitorija-Gasteizu. CSKA je finale izborio pobjedom protiv aktualnog europskog prvaka Real Madrid sa 95-90 nadoknadivši 13 koševa zaostatka.

Neizvjesna završnica

Real je koncem treće četvrtine vodio sa 71-58, no CSKA je velikim preokretom izjednačio na 80-80 tri minute prije kraja susreta, a potom u neizvjesnoj završnici stigao do pobjede. Moskovski sastav je posljednju dionicu igre dobio 30-17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Rusku momčad su do pobjede predvodili Nando de Colo i Sergio Rodriguez sa po 23 koša, dok su kod Reala najefikasniji bili Fabien Causer sa 18 i Sergio Llull sa 13 koševa.

Image
Image

VITORIA-GASTEIZ, SPAIN - MAY 17, 2019: Real Madrid's head coach Pablo Laso (L) in the 2019 Euroleague Final Four semi-final basketball match between CSKA Moscow and Real Madrid at Fernando Buesa Arena. Valery Sharifulin/TASS, Image: 434182686, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TASS

CSKA, koji je do sada sedam puta bio prvak Europe, posljednji put 2016. će u finalu igrati protiv Anadolu Efesa koji je u prvom polufinalu pobijedio Fenerbahče sa 92-73.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simon u finalu

Efes je u okršaju turskih klubova ostvario uvjerljivu pobjedu sa čak 19 koševa razlike izborivši svoje prvo finale nakon što je do sada dva puta bio treći (2000, 2001).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fener se dobro držao u prvoj četvrtini koju je dobio 20-19, no Efes je u nastavku dominirao. Momčad Ergina Atamana je do poluvremena okrenula rezultat u svoju korist (45-40), na koncu treće dionice je imala + 11 (68-57), a s odličnom igrom nastavila je i u posljednjoj četvrtini za konačnih 92-73.

Efes su do pobjede predvodili sjajni Shane Larkin sa 30 koševa, sedam skokova i sedam asistencija, te Vasilije Micić sa 25 koševa i pet skokova. Jedini hrvatski predstavnik na Final Fouru Kruno Simon je za Efes igrao 11 minuta bez ubačaja i uz jedan skok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U suparničkim redovima najefikasniji su bili su Jan Vesely sa 14, Erick Green sa 13 i Nikola Kalinić sa 12 koševa.

Finale i susret za treće mjesto su na rasporedu u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI - polufinale:

Fenerbahče - Anadolu Efes 73-92

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CSKA Moskva - Real Madrid 95-90

Za 3. mjesto - 19. svibnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fenerbahče - Real Madrid

Finale - 19. svibnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anadolu Efes - CSKA Moskva

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo