'NEMA TOGA ŠTO NE MOŽE NAPRAVITI': / Legendarni Magic do neba nahvalio hrvatskog košarkaša

Image
Foto: Screenshot/Twitter

Ivica Zubac bio je Amerikancima velika nepoznanica kad je prošlog ljeta izabran na NBA draftu. Devetnaestogodišnjeg Čitlučanina su kao 32.

8.3.2017.
19:51
Screenshot/Twitter
VOYO logo

Legendarni Magic Johnson, koji je s Lakersima osvojio pet naslova NBA igrača, jedan je od najboljih košarakaša u povijesti, veliki uzor našeg Darija Šarića, a od nedavno i predsjednik slavnog kluba.

Najavio je Magic kako će se mlada momčad Lakersa uskoro boriti za naslov kojeg je posljednji put osvojila s Kobejem Bryantom 2010. godine, u finalu protiv najvećeg suparnika - Boston Celticsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj sezoni na 5,9 poena i 2,8 skokova

U te planove savršeno se uklapa i Ivica Zubac koji će za deset dana proslaviti 20. rođendan. U svojoj prvoj sezoni, zasad je na prosjeku od 5,9 poena i 2,8 skokova za 14,1 minuta po utakmici.

"On je tip igrača kakvog želimo u Lakersima. Zubac je prije tri tjedna konačno dobio 20-25 minuta po utakmici. Odmah pokazao da može igrati jako dobro. Trener Luke Walton je rekao da će dobiti još više prostora, bude li nastavio s takvim igrama. Raste pred našim očima, iz dana u dan", rekao je Magic Johnson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilično nevjerojatna priča za igrača koji je prije godinu dana bio rastgan između Cibone i Cedevite, odvjetnika i pravila, da bi na kraju sezonu okončao u Mega Leksu i potom se uputio na NBA draft.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Igra sjajno u oba smjera'

Naravno, početak je dobar, ali Zubca čeka težak posao. Na to gaje upozorio i slavni Magic:

"Košarka mu mora biti prioritet. Mora jako puno raditi, mora 'spavati' u dvorani. Igra sjajno u oba smjera, nema toga što ne može".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad to kaže jedan od najboljih vremena...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo