HAKL NA TAKSIJU / Ne propustite spektakl u Zagrebu: Završnica 3x3 Prvenstva Hrvatske na kultnom igralištu u Gajnicama

Image
Foto: Hakl na taksiju

Sve popularnija inačica "ulične" košarke i na domaćim terenima ima svoje predstavnike

5.7.2023.
17:29
Hakl na taksiju
VOYO logo

Završni turnir 3×3 Prvenstva Hrvatske održati će se u Zagrebu, 23.07.2023. u Gajnicama na kultnom igralištu uz taksi stajalište na kojem je prije 9 godina krenula cijela priča. Radi se o trenutnom uzoru 3×3 svijetu u Hrvatskoj, a to je preciznije turnir „Hakl na Taksiju“.

Image
OPET DIŽE PRAŠINU /

Propala srpska zvijezda: 'Da ja zovem Hrvata bratom? Lagao bih. Trebali bi se osjećati neugodno'

Image
OPET DIŽE PRAŠINU /

Propala srpska zvijezda: 'Da ja zovem Hrvata bratom? Lagao bih. Trebali bi se osjećati neugodno'

Kako je „Hakl na Taksiju“ rastao iz godine u godinu, prerasli su kapacitete koje to igralište pruža te su bili primorani tražiti veću lokaciju unutar Gajnica. Samim time dogodila se velika ekspanzija turnira koji je odmah u prvoj godini doživio ogroman uspjeh i više nije imalo smisla vraćati se na staru lokaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako u svemu dobrom ima i nešto manje dobro, tako je i u ovoj priči. Teren uz taksi stajalište, selidbom turnira, polako postaje manje posjećen od strane „haklera“ koji su tamo doslovno provodili cijele dane, manje je i djece te se igralište polako „gasilo“. Obzirom da je duh igrališta i dalje živ te se u 3×3 kuloarima često može čuti priča kako je to bilo na „Taksiju“, odlučili smo napraviti ovaj romantičan potez i ovogodišnje finale 3×3 Prvenstva Hrvatske, umjesto na nekom gradskom trgu, rivi ili tvrđavi, organizirati upravo na tom malom igralištu na periferiji Zagreba i time ga pokušati ponovno probuditi i vratiti „hakl“ na njega.

Na turniru će sudjelovati 12 najboljih ekipa koje Hrvatska može pružiti. Turnir je zatvoren samo za domaće ekipe. Ekipe se plasiraju kroz kvalifikacijske turnire, njih 8 koji se igraju po cijeloj Hrvatskoj. Tako ćemo sa 8 stanica 3×3 PH dobiti 10 ekipa (najbolje plasirana domaća ekipa) i sa još 2 Wild carda HKS-a dolazimo do ukupne brojke od 12 ekipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je HKS partner s lokalnim udrugama i klubovima, organizatorima osam stanica Prvenstva, tako se usred Prvenstva pojavio novi partner, 3BL Croatia, koji je organizator profesionalne 3×3 lige koja će se po prvi puta igrati na prostorima naše države u kolovozu i rujnu ove godine. Osim lige 3BL Croatia organizira i dva FIBA 3×3 Challengera, jedan u Samoboru (16.-17.09.) i jedan u Splitu (30.08 – 01.09.) te je upravo nagrada za osvajača 3×3 Prvenstva Hrvatske odlazak na kvalifikacije Challengera u Splitu.

Osim elitnog dijela natjecanja, 22.07.2023., organizirati će se i „kvartovski“ turnir za sve „haklere“ koji će htjeti pokazati svoje vještine na kultnom igralištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve informacije o prijavama na „kvartovski“ turnir kao i o rasporedu za elitni dio natjecanja možete pratiti na službenim FIBA 3×3 stranicama, u našim budućim objavama na webu i društvenim mrežama te društvenim mrežama Udruge Hakl na Taksiju.

Ivan Krizmanić, jedan od organizatora turnira Hakla na Taksiju nije skrivao oduševljenje i emocije povodom Završnog turnira koje se održava upravo u Gajnicama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada smo dobili vijest da će se u Gajnicama održati Završni turnir bili smo presretni. Iznimno smo počašćeni što je HKS izabrao baš Gajnice za taj Završni turnir 3×3 prvenstva. Baš je nekako romantična priča za kraj. Subjektivno gledamo na cijelu tu priču, nostalgija nas je prala i pitali smo se kad ćemo se iz Parka vratiti na Taksi. Čast je da nas je HKS izabrao i očito je to nagrada za naš trud svih ovih godina. Još jednom veliko hvala HKS-u na suradnji. Nadamo se da je to uvertira za našu jubilarku iduće godine, naša deseta godišnjica. Veselimo se završnici turnira.”

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo