NBA / zvijezda prepoznala samo dva Hrvata

'Iznenadio sam se, nikog osim Popovića i Tomasa nisam prepoznao! Pitao sam Popovića gdje su Planinić i Lončar.

20.8.2011.
13:58
VOYO logo

Kad su naši košarkaši u stigli u londonski hotel, u predvorju su susreli suparnike Francuze. Uslijedio je čvrst zagrljaj starih sportskih znanaca Tonyja Parkera i Marka Popovića.

"Iznenadio sam se, nikog osim Popovića i Tomasa nisam prepoznao! Pitao sam Popovića gdje su Planinić i Lončar. Možda trebaju duže ljeto, za razliku od mene", rekao je jedan od najboljih NBA razigravača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On i Pop znaju se iz Zadra 2000. kada su Francuzi u finalu pobijedili Hrvate za naslov juniorskih prvaka Europe. "Bio je to moj prvi MVP trofej pa mi je i jedan od najdražih, zauvijek u mom srcu. Marka znam od 16. godine. Kada igrate tako dugo jedan protiv drugoga postanete prijatelji." Francuska će u Litvi imati pet NBA igrača. Je li zbog toga jedan od favorita? "To pomaže, ali ti ne jamči medalju. Nažalost, nama se ozlijedio Turiaf. S njim bi ovo bi bila najjača Francuska od 2003. godine." Od sadašnjih igrača te 2003. igrali su samo Parker, Diaw i F. Pietrus uz Foiresta, Digbeua, Moisoa i Wahada. U utakmici za odlazak na SP Tricolori su tada pobijedili upravo Hrvatsku, koja im je uzvratila prije četiri godine kada se igralo za odlazak na olimpijske kvalifikacije. Parker se sjeća toga. Međusobni skor je 7-7. Inače, Tony se nije žalio na hladnoću i montažne svlačionice u londonskoj dvorani. Nije mu izletjelo kao prije puno godina kada je kao član pariškog kandidacijskog tima kazao "London je dobio igre jer je MOO anglo-saksonski nastrojen". "Tada sam bio jako tužan jer svaki sportaš želi igrati na OI u svojoj zemlji. No, i London je sjajan grad i bit će to sjajne Igre." Prije četiri godine Parker je snimio rap album "TP" na kojem je bila i pjesma o košarci "Gametime". "Više nemam vremena za to. Ja sam umirovljeni rap glazbenik."

Vezani članci:

arti-201107260827006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo