Žrtvuje vlastitu sreću / NBA zvijezda iznenadila svakoga s odlukom koja znatno utječe na njegovu budućnost

Image

Harden je odlučio odbiti opciju produženja ugovora u iznosu od 47 milijuna dolara za jednu godinu, ali je potpisao novi ugovor sa Sixersima.

18.7.2022.
21:00
VOYO logo

Kada se priča o najboljim košarkašima u posljednjem desetljeću, ime Jamesa Hardena sigurno je nezaobilazno. Popularno nazvan Brada zbog svojeg izgleda, Harden je bio MVP lige 2018. godine i redovito je bio u najužem krugu kandidata za tu nagradu.

Lani je Harden nakon dugih devet godina napustio redove Houston Rocketsa, gdje je postao jedan od najboljih košarkaša na svijetu, a otišao je u supertim Brooklyn Netsa gdje je igrao s Kevinom Durantom i Kyriejem Irvingom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su bili prvi favoriti za naslov, ali usporile su ih ozljede i razni problemi izvan terena. Harden je nakon samo godinu dana odlučio da će sreću potražiti negdje drugdje, a Netsi su ga razmjenili u Philadelphiju 76erse. Tamo je Harden zajedno s Joelom Embiidom oformio jedan od najboljih parova u ligi, barem na papiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Produžio je vjernost

Harden je odlučio odbiti opciju produženja ugovora u iznosu od 47 milijuna dolara za jednu godinu, ali je potpisao novi ugovor sa Sixersima. Brada se odlučio prihvatiti znatno manje novca, sve kako bi Sixersi mogli maksimalizirati talent kojeg imaju na papiru.

"Za mene je bilo vrlo, vrlo važno da uzmem manje novca kako bi potpisali što više igrača koji bi nam pomogli da konkuriramo za naslov i budemo posljednja ekipa na nogama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htio sam pokazati što pokušavam individualno ostvariti organizaciji, navijačima Sixersa i svima ostalima koji nas podržavaju. Takav sam ja. Za ostale igrače, to je maksimalni ugovor. Ali, za mene, ja nisam bio isti James Harden."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduće je godine drugačije

Svima je bilo jasno da Harden nije na svojem košarkaškom vrhuncu. Bio je usporen, a za igrača koji ima tri titule najboljeg strijelca izgledao je atipično sporo, tromo, ali i ono najvažnije - nepouzdano.

"Nisam dolazio do mojih mjesta na terenu i nisam bio u mogućnosti dolaziti do prilika bez da razmišljam o tome. To mi je spustilo samopouzdanje. To je bilo ludo, ali napokon sam se vratio. Bit ću puno agresivniji što se tiče zabijanja jer mi tijelo to dozvoljava. Vratit ću se i bit ću agresor, prvo strijelac, a onda playmaker."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo