svi ga obožavali / NBA zavijen u crno: preminuo najpopularniji novinar, gospodin 'šareni' Craig Sager

Sager je proteklih dvadesetak godina uveseljavao igrače i trenere, ali prije svega široke mase publike

16.12.2016.
16:03
VOYO logo

U četvrtak je preminuo jedan od najpoznatijih NBA novinara Craig Sager. 

Sager je proteklih dvadesetak godina uveseljavao igrače i trenere, ali prije svega široke mase publike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je poznat po svojim šarenim kombinacijama i neobičnim stilom intervjuiranja NBA protagonista. 

Iako je zbog odjevnih kombinacija uvijez izgledao kao da pripada cirkusu, a ne da obavlja ozbiljan posao, Sager je oduvijek bio iznimno cijenjen, a šarene odjevne kombinacije postale su njegov zaštitni znak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sager je dugi niz godina vodio bitku s leukemijom, no prije dvije godine ispostavilo se da je njegov istoimeni sin kompatibilni donor koštane srži, nakon čega je obavio operaciju i odagnao bolest u remisiju. 

Ipak, u ožujku ove godine bolest se vratila, a devet mjeseci kasnije Sager je izgubio veliku bitku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojoj karijeri imao je mnogo istaknutih intervjua, pa mu je tako Kevin Garnett jednom rekao da skine odijelo i spali ga, dok mu je Steve Nash jednom uzeo rupčić iz odijela, ispuhao nos i zatim mu ga vratio u džep. Ipak, bile su to sve zezancije u pozitivnom smislu, a igrači su prema Sageru imali duboko poštovanje. 

Mnoge momčadi NBA-a u noći s četvrtka na petak odale su mu počast, a igrači Milwaukee Bucksa na sinoćnjoj su se utakmici pojavili u majicama s uzorkom jednog od Sagerovih najdojmljivijih odijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

Craig Sager

FOTO: AP Images

Najpopularniji razgovori su mu bili s Gregom Popovichem, trenerom Spursa. Od milja su ih zvali najpopularnijim NBA duom, iako nikada nisu morali zabiti ni koš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na ovakav dan košarka pada u drugi plan jer svi mislimo na nekoga tko je bio jedinstven, vrlo poseban. Bez obzira na to jeste li ga zaista poznavali, imate osjećaj da je Craig bio poseban na mnogo različitih načina. Suosjećam s njegovom obitelji. Malo je reći da je bio profesionalan i dobar u svome poslu. A kao čovjek bio je još bolji. Volio je ljude i sve oko sebe. Najnevjerojatniji dio svega je njegova hrabrost. Što je sve istrpjeo, kako se borio, hrabrost koju je pokazao u svojoj situaciji... Ne mogu to ni pojmiti. Kad bismo svi pokazali pola njegove hrabrosti koju je imao u želji da ostane na ovom planetu, živjeli svaki dan kao da nam je posljednji, svima bi nam bilo bolje. Jako će mi nedostajati", rekao je Popovich.

Evo i nekih Sagerovih nezaboravnih trenutaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo