NBA SE MIJENJA: / U 72-godišnjoj povijesti najjače košarkaške lige ovo je dosad neviđena novost

Image
Foto: AFP, EZRA SHAW

U noći s ponedjeljka na utorak NBA liga je objavila kalendar osnovnog dijela nove sezone koja će započeti 17.

15.8.2017.
11:10
AFP, EZRA SHAW
VOYO logo

Mjere su to koje je vodstvo NBA lige poduzelo kako bi smanjilo fizičku potrošnju igrača tijekom šestomjesečnog natjecanja te omogućilo trenerima da što manje pribjegavaju uobičajenoj praksi odmaranja glavnih zvijezda, što se sve češće događalo u proteklim sezonama, a eskaliralo bi s približavanjem doigravanja.

Promjene u kalendaru omogućile su slaganje takvog rasporeda kojim se još više smanjuje prosječan broj situacija u kojima će momčadi igrati utakmice dan za danom. Prošlosezonski prosjek je bio 16,3 takvih utakmica po momčadi, a za nadolazeću sezonu je smanjen na 14,4 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvog dana nove sezone bit će odigrane dvije od ukupno 1230 utakmica osnovnog dijela: u prvoj će aktualni NBA doprvaci iz Clevelanda ugostiti Boston u reprizi finala Istočne konferencije iz prošle sezone, a nešto kasnije iste večeri, uoči dvoboja s Houstonom, igrači, treneri i vlasnici Golden State Warriorsa dobit će pobjedničko prstenje u Oracle Areni u Oaklandu, gdje će pod krov biti podignuta još jedna zastava NBA prvaka, šesta u povijesti kluba te druga u posljednje tri sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedna od novosti u nadolazećoj sezoni su i reklame koje će NBA momčadi nositi na dresu. Svaka će momčad imati pravo potpisati jedan takav sponzorski ugovor, a zasada ih ima 12 od 30 momčadi, osam iz Istočne i četiri iz Zapadne konferencije.

Regularni dio sezone trajat će od 17. listopada 2017. do 11. travnja 2018, doigravanje će započeti 14. travnja iduće godine, a ime NBA prvaka doznat ćemo u prvoj polovici lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo