'kelti' sve bolji / NBA ostao u sjeni Super Bowla: Boston svladao Oklahomu, Raptorsi bolji od Clippersa

Image
Foto: AP Images

NBA liga sinoć je bila u sjeni Super Bowla, pa su tako odigrane tek tri utakmice i to u ranom terminu

4.2.2019.
9:30
AP Images
VOYO logo

Zbog velikog finala američke NFL lige, sinoćnje utakmice NBA lige bile su u drugom planu, stoga su odigrane tek tri utakmice, i to u mnogo ranijem terminu. 

Prva utakmica dana odigrana je u Madison Square Gardenu gdje su se susrele dvije momčadi iz suprotnih konferencija koje muku muče s formom. Uspješniji je bio Memphis koji je stigao do 21. pobjede sezone i to rezultatom 96:84, a solidnu rolu odigrao je naš Mario Hezonja, koji je s 14 poena i osam skokova bio drugi najučinkovitiji košarkaš svoje momčadi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derbi večeri odigrali su Boston i Toronto, u utakmici s vrlo visokim brojem koševa kelti su na domaćem terenu u TD Gardenu slavili 134:129. 

Najučinkovitiji pojedinac u zelenom dresu bio je playmaker Kyrie Irving koji je ostvario učinak od 30 koševa, 11 asistencija i četiri skoka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su kroz veći dio susreta držali kontrolu u svojim rukama, a po tri su puta u trećoj dionici i jedanput u četvrtoj imali prednost od 12 koševa razlike, no do pobjede nisu došli tako lako. 

U kritičnim trenucima susreta, kad se Oklahoma približila na samo dva koša zaostatka, susret je riješio Irving. Zaletio se u reket i zatim pogodio floater-šut preko Adamsa i Westbrooka i odveo Boston na nedostižnih četiri razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Westbrook je još jednom odigrao sjajnu utakmicu s triple-double učinkom - 22 koša, 16 asistencija i 12 skokova, no izgubljenom loptom 8,1 sekundu do kraja utakmice pomogao je Bostonu da uzme pobjedu. Paul George bio je još bolji, zabio je 37 koševa uz po četiri skoka i asistencije. 

Bila je do deveta pobjeda u posljednjih deset susreta momčadi Brada Stevensa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16 koševa i 12 skokova Sergea Ibake, uz odličnu momčadsku igru i nadopunjavanje cijele ekipe vratili su Raptorse na pobjedničke staze nakon što su u petak izgubili derbi Istoka od prve momčadi lige Milwaukee Bucksa. 

Nakon izjednačene prve četvrtine, Raptorsi su u drugoj dionici pobjegli na Clippersima neuhvatljivih 15 razlike i neizvjesnosti do kraja susreta više nije bilo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše koševa kod Toronta je zabio Kawhi Leonard, njih 18, a uz Ibakinih 16, po 14 su dodali Miles, Siakam i Wright.

NBA liga, 3. siječnja

New York Knicks – Memphis Grizzlies 84:96
Boston Celtics – Oklahoma City Thunder 134:129
Toronto Raptors – Los Angeles Clippers 121:103

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo