NBA KLUB NIJE USPIO HTIO SMANJITI PLAĆE ZBOG KORONAVIRUSA: / 'Nakon što smo saslušali osoblje i naše igrače, jasno je da to nije bila dobra ideja'

Image
Foto: Brian Rothmuller / Zuma Press / Profimedia

Trebala je to biti privremena mjera kojom se htjelo sačuvati oko 1.500 radnika plaćenih po satu tijekom cijele sezone

25.3.2020.
9:30
Brian Rothmuller / Zuma Press / Profimedia
VOYO logo

Skupina vlasnika NBA momčadi Philadelphia 76ers i NHL momčadi New Jersey Devils odustali su u utorak od plana da se smanje plaće igračima zbog pandemije koronavirusa, a nakon što taj plan nije naišao na odobravanje.

I dok su NBA i NHL sezone prekinute do daljnjeg zbog nezaustavljivog širenja virusa Covid-19, tvrtka Harris Blitzer Sports and Entertainment je u ponedjeljak najavila smanjenje plaća od 20 posto za sve zaposlenike u svoje dvije momčadi. To je bila privremena mjera kojom se htjelo sačuvati oko 1.500 radnika plaćenih po satu tijekom cijele sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavljena plaća vlasnika 76ersa

Plan je trebao stupiti na snagu 15. travnja i trajati do 30. lipnja.

Međutim, odluka o smanjenju plaća je izazvala dosta kritika, što internih što po društvenim mrežama, na kojima su iznesene netto godišnje plaće vlasnika, između ostalih i vlasnika Sixersa Josha Harrisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Isplatit ćemo plaće u cijelosti'

Zvijezda Sixersa Joel Embiid je u utorak ujutro objavio da će donirati 500.000 dolara za plaće djelatnika Sixersa koji su pogođeni krizom koronavirusa kao i zdravstvenim djelatnicima u Philadelphiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš se angažman sastoji u tome da djelujemo najbolje što je u našoj moći da bi naši zaposlenici mogli nastaviti raditi u ovoj izrazito teškoj situaciji. Nakon što smo saslušali naše osoblje i naše igrače, jasno je da to nije bila dobra ideja. Povlačimo se i isplatit ćemo našim zaposlenicima njihove plaće u cijelosti", kazao je Josh Harris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo