VEČERAS KREĆE 'PRAVA KOŠARKA': / Hrvat je ponovo u sjajnoj poziciji za osvajanje naslova NBA prvaka

Image
Foto: Profimedia

Večeras doigravanje otvaraju Denver Nuggetsi i Utah Jazz u 19:30 sati po našem vremenu

17.8.2020.
15:50
Profimedia
VOYO logo

Carmelo Anthony svojom je tricom u posljednjim trenucima utakmice Portlanda i Memphisa oglasio onaj gong za početak runde. Prve runde doigravanja, štoviše, jer doigravanje NBA lige ili, kako Amerikanci to zovu, "prava košarka", kreće danas, a znamo i tko će na koga u neutralnom okruženju NBA balona.

Nismo navikli da nema prednosti domaćeg terena koja u doigravanju znači toliko puno. Najveća nagrada za najbolje momčadi tako je bila jednostavno - povoljniji protivnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lillard protiv strašnih Lakersa

U takvim je uvjetima jako teško reći koje su momčadi najveći favoriti za osvajanje trofeja koji će definitivno ući u povijest kao prvi koji nije podignut pred navijačima. Bar ne onim u dvorani, no TV gledanost će zasigurno dodirnuti novi plafon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potraga za favoritima obično počinje i završava u kladionici jer, treba priznati, one rijetko kad pogriješe. A u trenutku pisanja ovog teksta one kažu da su najveći favoriti - Lakersi, a odmah iza njih Milwaukee Bucksi pa Clippersi uz vrlo malu razliku u šansama.

Jasno je da je momčad iz Hollywooda u zlatnom i ljubičastom spremna za naslov. LeBron James i Anthony Davis su strašni na oba kraja terena, no zabrinjavaju ih sporedni glumci. Jedan od njih je spomenuti Avery Bradley, solidan šuter i izvrstan obrambeni igrač, a uz njega će izostati superiskusni majstor Rajon Rondo koji u play-offu svake godine zaroni u fontanu mladosti i izvuče iz sebe još poneku vrhunsku partiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LeBron treba šutere, a Kyle Kuzma morat će namjestiti nišanske sprave, s njime i Danny Green te miljenik navijača Alex Caruso, a tu su i Marcus Morris, Jared Dudley, J.R. Smith i Kentavious Caldwell-Pope, svi laki na okidaču, no morat će pogađati ako Lakersi misle do naslova. Vrlo jednostavno. U prvom ih krugu čekaju jako neugodni Trail Blazersi koji imaju Lillarda, sposobnog utrpati 50+ poena svakoj momčadi u ligi. Iskusna su momčad i namučit će sigurno LeBrona i društvo.

Fear the dear

Milwaukee Bucksi ne bi u prvom krugu protiv Orlanda trebali imati toliko težak posao. Giannis Antetokounmpo najbolji je igrač lige, na terenu izgleda zastrašujuće, toliko da bi mogao dobiti nagradu za najboljeg obrambenog igrača, kao i nagradu MVP-ja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko njega se sve vrti, uigrani su i spremni za finale kao gotovo sigurni sudionik s Istoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Test za Ivicu

No na Divljem zapadu predviđeno je LA finale u kojem Clippersi nisu bezopasni. Ova momčad ima toliko oružja iz kojih može ubiti Lakerse, a jedno od njih je i Ivica Zubac. Hrvatski centar stalni je član prve postave Clippersa, iznimno težak za čuvanje dok igra leđima, treba mu jako malo da skupi 10 skokova i to je velik plus za Clipperse. No oni svoju čaroliju temelje na igračima s klupe. Lou Williams i Montrezl Harrell mijenjaju utakmice kad uđu s klupe i često bacaju glavne zvijezde Kawhija Leonarda i Paula Georgea u drugi plan. Iako ih Williamsova povremena nonšalancija može skupo koštati.

Clippersima na putu stoji Dallas koji ima Luku Dončića i Kristapsa Porzingisa koji je malo načet ozljedama, no izgubili su Jalena Brunsona i Dwighta Powella te se odavde čini da nemaju dovoljno snage da ozbiljno zaprijete Clippersima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će biti hit?

Kao i svake godine, tako će pogotovo ove izroniti neka hit-momčad koja će osvojiti srca navijača, Ima nekoliko ideja tko bi to mogao biti. Paul Pierce tvrdi da Boston ima najbolju petorku u kojoj tri igrača zabijaju preko 20 poena, Legitimno, ali čine se malo preneiskusni Celticsi da bi ugrozili Buckse na Istoku, čak i ako Jayson Tatum nastavi pružati senzacionalne partije kao dosad.

Kelte u prvom krugu čekaju visoki i neugodni Sixersi, ali bez Bena Simmonsa koji se ozlijedio i neće moći igrati. Oprečne su to filozofije u kojima Brad Stevens voli niske petorke, dok Sixersi često igraju s jako visokim postavama. Joel Embiid krojit će pravdu u reketu, to se ne morate brinuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad ne podcjenjuj srce prvaka", govorio je legendarni NBA trener i prvak hrvatskog porijekla Rudy Tomljanovich pa tako moramo spomenuti i Toronto Raptorse koji igraju vrhunsku košarku na rubu svojih mogućnosti. Nick Nurse složio je genijalan sustav koji se temelji na zonskoj obrani, no u doigravanju ti treba zvijezda koja će riješiti utakmicu kad to nitko ne može. Tko zna, možda je Pascal Siakam taj, a možda će superzvijezdu u sebi pronaći i Fred VanVleet jer je u Disney Worldu uistinu oduševljavao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne bi Raptorsi trebali imati problema u prvoj rundi protiv desetkovanih Brooklyn Netsa.

Možda i najzanimljiviji okršaj će biti ultraniskih Houston Rocketsa sa sjajnim Hardenom i Westbrookom ako se vrati protiv Oklahome. Oklahomina rotacija tri beka činit će probleme mnogima baš kao i dosad, a vidjet ćemo može li veteran Chris Paul zapapriti svojoj bivšoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras doigravanje otvaraju Denver Nuggetsi i Utah Jazz u 19:30 sati po našem vremenu.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo