OVO SE ČEKALO / Nakon Cibonine presice, javio se Aco Petrović svojim tumačenjem: 'Moram se prebaciti na teže teme'

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

"Završilo je SP pa se sad moram prebaciti na teže teme. Na presici Cibone saznali smo dvije stvari..."

11.9.2023.
16:12
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

KK Cibona službeno započinje s procesom preoblikovanja u sportsko dioničko društvo, najavilo je u ponedjeljak vodstvo Kluba na konferenciji za medije u sklopu koje je prezentirano aktualno stanje te plan osiguravanja dugoročne održivosti funkcioniranja.

Image
IMAJU PLAN /

Cibona pokreće proces preoblikovanja: Dolaskom novog vodstva dug je smanjen, zna se krajnji cilj novog vodstva

Image
IMAJU PLAN /

Cibona pokreće proces preoblikovanja: Dolaskom novog vodstva dug je smanjen, zna se krajnji cilj novog vodstva

Tom prilikom vodstvo kluba istaknulo je kako je za pokretanje pozitivnih promjena u KK Cibona potrebna sinergija svih dionika u domaćoj košarci i sportu, kao i potencijalnih investitora te aktualnih vjerovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prezentirano je komentirao i velikan hrvatske košarke Aco Petrović: "Završilo je SP pa se sad moram prebaciti na teže teme. Na presici Cibone saznali smo dvije stvari: da je za ulazak u sezonu potrebno 434.000 E casha za dug iz prošle sezone, i to najkasnije do 21.9., jer kreće stečaj te da postoji nepoznat broj zadužnica koji dodatno terete klub!", napisao je Aco na platformi X.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavom pokretanja ovog procesa vodstvo Kluba na čelu s direktorom Tomislavom Šerićem, želi ostvariti preduvjete za privlačenje svih zainteresiranih investitora iz Hrvatske, kao i izvan granica te tako osigurati financijsku održivost i daljnji rad KK Cibona. Govoreći o potencijalu te privlačnosti za investitore istaknuto je kako prema istraživanju tržišta, koje je provela i ustupila agencija Ipsos, za KK Cibona danas navija čak 17,7 posto ispitanika. Istraživanje je ujedno pokazalo kako je KK Cibona danas treći po redu klub prema broju navijača među općom populacijom u Hrvatskoj, dok su ispred njega samo nogometni velikani. Navedeno je jasna potvrda snage i vrijednosti brenda Cibone, koji je i danas prepoznatljiv među sportskom publikom te ljubiteljima košarke.

"Klub trenutno ima jasno definiranu strategiju razvoja na tržišnim osnovama, a što podrazumijeva i profesionalno upravljanje. Jedino uspostavom transparentnog poslovanja od procesa donošenja odluka do financijske odgovornosti u poslovanju mogu se ostvariti preduvjeti za buduće sportske rezultate koji će biti na razini koja odgovara renomeu KK Cibona. Klub je uputio poziv vjerovnicima za iskaz interesa u procesu preoblikovanja te potpis sporazuma, za što je već zabilježen značajan interes", izjavio je direktor KK Cibone, Tomislav Šerić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo