NAJBOLJI IGRAČ NBA LIGE DONIO HRVATSKOJ VELIKU PRILIKU: / Naši reprezentativci moći će se iskupiti za izostanak sa SP-a

Image
Foto: AFP, Andrej ISAKOVIC

Kvalifikacije za Olimpijske igre održat će se od 6. do 12. srpnja, a u njima će sudjelovati 24 reprezentacije razdijeljene u četiri turnira po šest momčadi

5.9.2019.
18:27
AFP, Andrej ISAKOVIC
VOYO logo

Sad kad je već drvlje i kamenje bačeno po hrvatskoj košarci, ponajprije zbog izostanka naše reprezentacije sa Svjetskog prvenstva, otvorila se jedna potpuno nova situacija. Naši će košarkaši moći izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Hrvatska će u kvalifikacije ući zbog odličnih igara europskih reprezentacija na Svjetskom prvenstvu. Tako se pomaknuo i naš renking pa ćemo uletiti na kvalifikacije za Olimpijske igre koje će se održati sljedeće godine u japanskoj prijestolnici. Presudna je bila pobjeda Grčke koja je slavila protiv Novog Zelanda na krilima najboljeg igrača NBA lige Giannisa Antetokounmpa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ACO PETROVIĆ PREGAZIO CRNOGORCE I POTVRDIO VRH SKUPINE: /

Giannis se probudio i razbio Novozelanđane

Image
ACO PETROVIĆ PREGAZIO CRNOGORCE I POTVRDIO VRH SKUPINE: /

Giannis se probudio i razbio Novozelanđane

Kvalifikacije za Olimpijske igre održat će se od 6. do 12. srpnja, a u njima će sudjelovati 24 reprezentacije razdijeljene u četiri turnira po šest momčadi.

Kako se kvalifikacije igraju nakon NBA sezone, za očekivati je Hrvatsku u punom sastavu s NBA zvijezdama Bojanom Bogdanovićem i Darijom Šarićem, dok je nastup Marija Hezonje još uvijek upitan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlični Giannis

Nakon što je brazilski izbornik Aco Petrović u maestralnoj utakmici srušio MVP-a NBA lige Giannisa Antetokounmpa, grčki bog košarke iskalio se na Novom Zelandu u posljednjoj utakmici grupne faze Svjetskog prvenstva.

Grčka je u vatrenoj utakmici slavila 103:97 te tako osigurala drugo mjesto u skupini iza Brazilaca, a letjeli su upravo na krilima Giannisa koji je zabio 24 poena te upisao deset skokova i šest asistencija. Najefikasniji Novozelanđanin bio je Corey Webster s 31 poenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aco Petrović sa svojim Brazilcima bio je uvjerljiv protiv Crne Gore. Dominirale su Carioce kroz cijeli susret i zasluženo slavile s 84:73. Najbolji je u redovima Brazila bio Marcelinho Huertas sa 16 poena i šest asistencija, dok je Needham kod Crne Gore zabio jednako toliko poena, ali uz deset asistencija. Petrović je ovom pobjedom osigurao prvo mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo