MONSTRUOZNA PARTIJA LEBRONA JAMESA: / Ono što je Kralj napravio Bogdanoviću i Pacersima ulazi u rubriku vjerovali ili ne

Image
Foto: AFP

Priča dana u NBA ligi je u vlasništvu LeBrona Jamesa

26.4.2018.
8:46
AFP
VOYO logo

Košarkaši Houston Rocketsa su u noći sa srijede na četvrtak po hrvatskom vremenu, u petoj utakmici prvog kruga doigravanja, pobijedili Minnesotu 122-104 i tako osvojili seriju s ukupnih 4-1, te se plasirali u polufinale zapadne konferencije. James Harden i Clint Capela su upisali double-double. Harden je zabio 15 od svojih 24 koša u trećoj četvrtini, a tomu je dodao i 12 asistencija. Capela je ubacio 26 koševa uz 15 skokova.

Ariza zabio ključnu tricu

Vjerojatno ključni trenutak utakmice zbio se u četvrtoj minuti treće četvrtine kada je Trevor Ariza zabio tricu. Rocketsi tada prvi put imaju dvoznamenkastu prednost na utakmici koju je gube do kraja. Timberwolvese je predvodio Karl-Anthony Towns sa 23 koša i 14 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rocketsi u drugom krugu doigravanja Zapada čekaju boljeg iz ogleda između Oklahoma Cityja i Utaha.

ŠARIĆEVA PHILADELPHIA IZBACILA MIAMI U PET UTAKMICA: Darijev skroman učinak za polufinale konferencije, Warriorsi riješili Spurse

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raptorsi poveli u seriji

Toronto Raptorsi su, pak, bili bolji od Washington Wizardsa rezultatom 108-98 i tako poveli u seriji s 3-2. Kod Washingtona najbolji je bio John Wall sa 26 koševa, devet skokova i isto toliko asistencija. Bradley Beal je dodao 20 koševa, ali je zabio samo tri u ključnoj zadnjoj četvrtini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oklahoma City Thunder bila je bolja od Utah Jazza 99-107 i tako smanjila zaostatak u seriji na 3-2, te ostala "živa" u nastojanju da izbori polufinale.

Westbrook zabio 45 uz 15 skokova i 7 dodavanja

Russell Westbrook je zabio 45 koševa uz 15 skokova i sedam asistencija za pobjedu svoje momčadi koja je uspjela nadoknaditi zaostatak od čak 25 koševa iz treće četvrtine. Sjajni Paul George je dodao 34 koša i osam skokova. Westbrook je, pak, u drugom poluvremenu zabio 33 koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thunder je gubio s 25 koševa osam i pol minuta prije kraja treće četvrtine prije nego je ušao u seriju od 32-7 zahvaljujući kojoj je izjednačio na 78-78 na početku zadnjeg dijela utakmice. Oklahoma City je nakon toga potpuno kontrolirala zadnju četvrtinu.

Crowder je pogodio šest trica za ukupni učinak od 27 koševa čemu je dodao i osam skokova za Jazz. Donovan Mitchell je ubacio 23 koša, a Joe Ingles.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesta se utakmica igra u petak u Salt Lake Cityju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, priča dana u NBA ligi je u vlasništvu koga drugog nego najboljeg košarkaša današnjice, nestvarno dobrog LeBrona Jamesa koji je protiv Indiana Pacersa Bojana Bogdanovića pružio veličanstvenu, monstruoznu partiju...

LeBron je izgledni poraz svojih Cavsa na domaćem terenu, koji bi tako bili samo korak od ispadanja iz play-offa, pretvorio u pobjedu. I to na kakav način... Naime, tri sekunde prije kraja, pri rezultatu 95-95, "Kralj" je prvo blokirao polaganje Victora Oladipa i onda u zadnjoj sekundi zabio tricu za pobjedu 98-95, vodstvo 3-2 u seriji i opće ludilo na tribinama Quicken Loans Arene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako je to izgledalo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

James je za 41 minutu postigao gotovo pola koševa njegove momčadi (44 poena), uz deset skokova, osam asistencija, te je imao po jednu ukradenu loptu i blokadu. Iz igre je gađao 14/24, a ubacio je svih 15 slobodnih bacanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko ova serija ode u sedmu utakmicu, Cavaliersi će ju igrati na svom terenu i to je velika prednost u ovako izjednačenoj seriji. Cleveland se može plasirati u drugi krug doigravanja Istočne konferencije ako pobijedi u šestoj utakmici koja se igra u petak u Indianapolisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Jamesu je ovo bila 21. utakmica u doigravanju na kojoj je postigao barem 40 koševa i tako se probio ispred legendarnog bivšeg košarkaša LA Lakersa Jerryja Westa na drugo mjesto igrača s takvim učinkom u play-offu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović pružio je solidnu partiju. Za 33 minute na parketu Babo je ostvario učinak od 11 poena, 1 skoka i 3 dodavanja.

Kod Indiane najefikasniji je bio Domanatas Sabonis s 22 koša, Thaddeus Young ubacio je 16 koševa, uz šest skokova, a zakazao je inače najbolji Oladipo. Usprkos double-double učinku od po 12 koševa i skokova, imao je očajan šut i zbog toga je zaradio epitet "očajni". Iz igre je gađao katastrofalnih 2/15, a trice 1/7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


ISTOČNA KONFERENCIJA Toronto Raptors - Washington Wizards 108-98 (Toronto vodi sa 3-2 u seriji na četiri pobjede)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 98-95 (Bojan Bogdanović je odigrao 33 minute za Indianu, zabio je 11 koševa i upisao jedan skok, tri asistencije i jednu ukradenu loptu; Ante Žižić nije ulazio u igru kod Clevelanda) (Cleveland vodi sa 3-2 u seriji na četiri pobjede)

ZAPADNA KONFERENCIJA Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 122-104 (Houston se s rezultatom 4-1 u seriji na četiri pobjede plasirao u drugi krug doigravanja)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 107-99 (Utah Jazz vodi 3-2 u seriji na četiri pobjede)

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo