NAKON OVOG JE IZLETIO / Šamanić razočarao sve u slavnoj NBA franšizi: Ova snimka pokazuje zašto je otpušten iz kluba

Image
Foto: Screenshot: Twitter

Luku Šamanića kritizirali zbog manjka radne etike i nezainteresiranosti, a nakon utakmice s Orlandom Popovich je odlučio reći dosta.

14.10.2021.
8:41
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Hrvatski 21-godišnji košarkaš Luka Šamanić više nije član slavne NBA franšize, po mnogima najuređenije i najbolje u čitavoj ligi, San Antonio Spursa koji su ga u ponedjeljak odlučili otpustiti, dvije godine nakon što su ga izabrali kao 19. na NBA draftu 2019.

Image
LUKA ŠAMANIĆ DOBIO NOGU /

Slavni San Antonio Spursi lupili šakom od stol i rekli Hrvatu dosta, ne ide više: 'Ovo je osuđujuće za organizaciju'

Image
LUKA ŠAMANIĆ DOBIO NOGU /

Slavni San Antonio Spursi lupili šakom od stol i rekli Hrvatu dosta, ne ide više: 'Ovo je osuđujuće za organizaciju'

Nisu aktivirali stavku iz ugovora

Šamaniću su bile preostale još dvije godine novačkog ugovora, a Spursi su u listopadu bili suočeni sa zadnjim rokom za odluku hoće li aktivirati još jednu godinu tog ugovora. Na kraju su došli do zaključka kako je bolje da mu se zahvale na suradnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju tamošnjih medija i informacijama, tekstovima objavljenim na društvenim mrežama, može se vidjeti kako je Luka Šamanić dobio otkaz i zbog toga što se nije uklapao u kulturu Spursa kao organizacije koja cijeni mukotrpan rad i one košarkaše koji su sposobni učiti na svojim pogreškama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki mediji pišu da talentirani, ali živahni mladi košarkaš nikada nije ublažio klupske brige o svojoj motoričnosti, fizikalijama i pristupanju zadacima u utakmicama, a to je bilo dovoljno da Spursi kažu dosta. Nije napredovao u ta tri segmenta. Još ranije su ga u predsezoni fanovi kritizirali kako izgleda frustrirano, pogubljeno, tromo i nezainteresirano...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spominjala se ova opcija posljednjih dana jer su Spursi morali odlučiti hoće li mu aktivirati novu godinu njegovog rookie ugovora. Amerikanci ističu da Šamanić ukupno gledajući nije bio na dobrom glasu u San Antoniju, koji je ovim potezom priznao kako je pogriješio na draftu prije dvije godine kad ga je birao.

Nezainteresiranost i radna etika

Na Twitteru se dosta spominje Šamanićeva ''nezainteresiranost'' te ''radna etika'', ali bi bilo poštenije reći kako motorički nije bio na razini momčadi poput San Antonija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijeli se i snimka nekih akcija pa se tako može vidjeti Šamanićeva nezainteresiranost i "lijenost" u susretu predsezone protiv Orlanda na Floridi, kad nije istrčao u obranu i pokušao zaustaviti suparničkog igrača. U opisu snimke na Twitteru koju je objavio dugogodišnji urednik sporta na News 4 San Antonio Don Harris, koji osobno poznaje Gregga Popovicha, stoji:

'Znao sam da će to doći nakon što je sinoć odustao od ove utakmice'

"Spursi su objavili da su odustali od Luke Šamanića. Znao sam da će to doći nakon što je sinoć odustao od ove utakmice. Predugo poznajem Popa. Razgovarali smo o tome u sportskom uredu čim smo to vidjeli. Broj 1 je rekao: "Iznenađen sam što nije išao pješice kući."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo