MICHAEL JORDAN STRAHOVAO JE OD SAMO JEDNE OSOBE ŽIVOTU: / 'Ne znam hoće li to priznati, ali njega se bojao'

Image
Foto: VINCENT LAFORET / AFP / Profimedia

Kada god bi njih dvojica igrali košarku Jordanu ne bi bilo svejedno

26.4.2020.
18:15
VINCENT LAFORET / AFP / Profimedia
VOYO logo

Posljednjih je dana glavna tema brojnih sportskih medija dokumentarni film o slavnoj generaciji Chicago Bullsa, a zapravo je uradak većinski posvećen ponajboljem košarkašu svih vremena Michaelu Jordanu. Prikazuju ga gotovo kao košarkaško božanstvo, a nije da je bio daleko od toga, kao arhetip sportaša i košarkaša, kao tipa koji se nije bojao nikoga i ničega...

Međutim, Jordanov kolega sa sveučilišta North Carolina, Buzz Peterson, otkrio je u razgovoru za The Athletic, kako se Michael u životu bojao samo jedne osobe, a riječ je o legendi NFL-a Lawrenceu Tayloru. Kada god bi, kako tvrdi Peterson, njih dvojica igrali košarku Jordanu ne bi bilo svejedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam hoće li Michael to priznati ili ne, ali kunem se da ga je bilo pomalo strah Lawrencea. Čovjek čak nije ni bio košarkaš. Taylor je bio fenomenalan sportaš, brži od bilo koga, mogao je daleko skočiti i čuvati svakoga, imao je velike ruke, bio je jak i bio je pomalo lud. Michael je mislio: 'S*anje, bolje je biti na oprezu s tim tipom.' A Taylor je baš njega uvijek želio čuvati", rekao je Peterson, koji je danas asistent generalnog menadžera u Charlotte Hornetsu, čiji je Jordan vlasnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo