U Hrvatsku se vratio zbog njega: 'On me doveo u Real'

Cedevita je u utorak potvrdila veliko pojačanje za novu, euroligašku sezonu. Jednogodišnji ugovor s klubom iz Doma sportova potpisao je hrvatski reprezentativac Marko Tomas.

7.8.2012.
17:45
VOYO logo

"Mi smo rekli da ćemo se ozbiljno pripremiti za novu sezonu i to činimo. Tomas je veliko pojačanje, jako smo ga željeli vidjeti u klubu i sada se sve realiziralo tako da mu svi zajedno želimo dobrodošlicu. Na Tomasu ne stajemo, pred dogovorom smo s još nekolicinom igrača i očekujte još iznenađenja ovih dana", prenose izjavu sportskog direktora KK Cedevite Mateja Mamića službene stranice kluba.

Tomas je tako nakon Andrića postao drugi hrvatski reprezentativac kojeg je trener Maljković dobio za sljedeću sezonu,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno sam zadovoljan što smo finalizirali pregovore i što sam od danas član Cedevite. Iako nismo zatvorili roster otprilike znam kakva će biti momčad i to me svakako, između ostalog, privuklo da se vratim u Zagreb. Ciljevi su znani, trofeji u Hrvatskoj i, nadam se, u regiji, dok je za Euroligu prerano govoriti. Znat ćemo više pred početak", rekao je Tomas, koji je posebno sretan što će opet surađivati s trenerom koji ga je svojedobno doveo u madridski Real.

"On me i doveo u Real, vodio u sezoni 05/06 kada sam igrao možda i najbolju košarku u karijeri. Razgovarali smo dosta uoči mog dolaska u Cedevitu i sigurno je i on razlog mog dolaska u klub iz Doma sportova."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pratio sam proteklih godina razvoj Cedevite koja je, eto, dogurala do Eurolige. Znam da ljudi koji vode klub imaju velike ambicije i to je vidljivo kroz rezultate koji rastu iz godine u godinu. Napreduje se krupnim koracima i vjerujem da će i nova sezona donijeti kvalitetni iskorak za klub, naravno i kroz moj angažman. Vjerujem da mogu igrati na visokoj razini. Euroliga je uvijek izazov. Imamo jaku skupinu, sve redom klubovi s velikim proračunima. Oni uvijek slažu momčad koja može doći do kraja, ali znaju imati i kiksove. Neće nam biti lako, ali dobro ćemo se pripremiti, uz kvalitetni roster, pa ćemo vidjeti koliko možemo u takvoj konkurenciji." Isti dan kada je Cedevita objavila dovođenje Marka Tomasa stiže i informacija da je s hrvatskim euroligašem suradnju u narednoj sezoni dogovorio srpski košarkaš Predrag Šuput.

Iskusni 35-godišnji Šuput, koji je posljednjih pet sezone proveo u njemačkom Bambergu, najčešće igra na poziciji niskog krila, a prošle sezone je u prvenstvu u prosjeku bilježio 8.4 koša, 2.8 skokova i 1.8 asistencija po utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj rođeni Gospićanin u karijeri je nosio dres subotičkog Spartaka, novosadske Vojvodine, beogradskog Partizana i Hemofarma iz Vršca, a vijest o njegovom dolasku među "vitamine" prenose portal Sportando.net, te srpski B92.

Inače, Šuput je fizički vrlo snažan košarkaš koji bi svojim iskustvom trebao pomoći momčadi trenera Božidara Maljkovića u premijernoj sezonu u Euroligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo