VIDEO: / Milijuni na računu, a ovakav promašaj!

Promašiti zakucavanje u košarci može se dogoditi svakome, čak i najboljim igračima svijeta među koje definitivno spada argentinski šuter San Antonio Spursa - Manu Ginobili...

30.4.2012.
8:58
VOYO logo

Argentinac je u prvoj utakmici prvog kruga doigravanja Zapadne konferencije, u susretu protiv Utah Jazza, ukrao jednu loptu u svom reketu, pojurio u kontru, digao se na zakucavanje i - promašio. Pogodio je prvi obruč, a lopta se onda od drugog odbila van. Ipak, Spursi su na kraju uvjerljivo slavili (106:91).

Ovo nije prvi slučaj ovakvog promašaja, a definitivno najpoznatiji košarkaš kojem je ovo pošlo za rukom je možda i najveći svih vremena Michael Jordan. On je u svom posljednjem povratku košarci, u dresu Washington Wizardsa, promašio čisto zakucavanje pogodivši svom snagom obruč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaši Los Angeles Clippersa nadoknadili su 27 razlike u prvoj utakmici prvog kruga doigravanja Zapadne konferencije NBA lige protiv Memphis Grizzliesa i to u gostima.

Clippersi su nakon tri četvrtine zaostajali 21 razlike, ali su na kraju slavili 99-98. Time su izjednačili rekord doigravanja što se tiče zaostatka nakon tri četvrtine te pobjede u konačnici. Ključan trenutak utakmice dogodio se kada je rezerva Clippersa, Nick Young, pogodio u tri uzastopna napada isto toliko trica u seriji losanđeleske momčadi 26-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chris Paul stavio je na kraju dva slobodna bacanja za vodstvo 99-98, da bi u posljednjem napadu na utakmici Rudy Gay promašio težak šut za pobjedu. Paul je upisao 14, Blake Griffin 17, a Caron Butler 12 koševa za pobjedničku momčad. Recimo i da su Clippersi izgubili Butlera na neko vrijeme zbog loma lijeve ruke.

Kod domaćina su najefikasniji bili Gay s 19, te Mike Conley i O. J. Mayo sa po 17 koševa. Druga utakmica igra se u srijedu navečer, također u Memphisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga losanđeleska momčad, Lakersi, razbila je Denver Nuggetse 103-88 u prvoj utakmici prvog kruga doigravanja Istočne konferencije, a pritom u nijednom trenutku nije zaostajala. Kobe Bryant zabio je 31, a Andrew Bynum upisao prvi triple-double za Lakerse u doigravanju od 1991. godine i Magica Johnsona. Centar Lakersa ubacio je 10 koševa, uhvatio 13 lopti, te upisao čak 10 blokada čime je izjednačio rekord doigravanja. Statistički gledano Bynum je blokirao 11 posto šuteva denverske momčadi.

Kod druge najmlađe momčadi doigravanja najbolji je bio Danilo Gallinari s 19 koševa. Drugi susret igra se u utorak navečer, ponovno u Los Angelesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Istoku, također u prvoj utakmici prvog kruga, Atlanta je na domaćem parketu sredila Boston Celticse 83-74. Najzaslužniji Hawk za pobjedu bio je nedvojbeno Josh Smith koji je ubacio 22 poena i uhvatio čak 18 skokova.

Utakmicu je zasjenio inače sjajni razigravač Celticsa Rajon Rondo koji je na samom kraju zaradio isključenje zbog nesportskog ponašanja. Sudac je u borbi Brandona Bassa i Smitha za loptu dosudio prekršaj za domaću momčad na što je Rondo poludio i počeo urlati na suca. Nakon što mu je ovaj okrenuo leđa, Rondo ga je prsima odgurnuo i zaradio momentalno isključenje. To ujedno znači da će Rondo najvjerojatnije propustiti utakmicu broj 2 u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rondo je to tog trenutka imao 20 poena i 11 asistencija, ali mu sve to ne znači ništa nakon tako glupog poteza. Celticsi su kod njegovog isključenja zaostajali svega četiri koša (78-74).

NBA doigravanje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrtfinale Istočne konferencije, 1. utakmice: Atlanta - Boston 83-74 (Smith 22k, 18s / Rondo 20k, 11a, Garnett 20k) Atlanta vodi u seriji 1-0

Četvrtfinale Zapadne konferencije, 1. utakmice: LA Lakers - Denver 103-88 (Bryant 31k, Bynum 10k, 13s, 10bl / Gallinari 19k) LA Lakersi vode u seriji 1-0 Memphis - LA Clippers 98-99 (Gay 19k, Conley 17k / Young 19k, Griffin 17k) LA Clippersi vode u seriji 1-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo