Kupovao je vile, vozio Maybach, a danas na posao mora autobusom!

Prica o financijskom slomu Antoinea Walkera ponovno je hit u SAD-u, nakon sto je slavni NBA kosarkas prije nekoliko dana objasnio kako je prokockao 110 milijuna dolara.

16.12.2014.
17:11
VOYO logo

Walker je u velikom intervjuu za Yahoo.finance otkrio da su njegovi financijski problemi zapravo poceli jos kad je 1996. godine kao rookie s 19 godina stigao u Boston.

"Zbog mladenacke arogancije, neznanja i tvrdoglavosti, nisam htio slusati svog financijskog savjetnika. Nikad nisam razmisljao o ozbiljnosti tog problema, ali nije mi bilo ni bitno jer je novac stalno stizao", zapoceo je Walker svoju nevjerojatnu pricu u kojoj su na kraju kljucna bila losa ulaganja u nekretnine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi sto prije nadoknadio sve godine siromastva i pomogao svojoj obitelji, Walker je mami i sestrama kupovao milijunske kuce, vozio najskuplje automobile, medu kojima je bio i 350.000 dolara vrijedni Maybach. Obilje koje je stekao preko noci nije znao cijeniti pa je tako skupocjena odijela nosio samo jedanput, a na kocki je godinama gubio milijune.

//www.youtube.com/embed/oNaw2bk39jY

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mozda bi raskalaseni stil zivota nekako i izdrzao, ali kriza koja je pogodila SAD 2008. godine i unistila trziste nekretninama prisilili su slavnog kosarkasa da proglasi bankrot. U jednom je trenutku shvatio da je njegov posao s nekretninama u Chicagu propao te da duguje skoro 13 milijuna dolara. Procjenjuje se da je ukupno izgubio 110 milijuna dolara.

Na kraju mu je, bas kao i bankama, dug oprosten, a danas radi kao kosarkaski komentator i analiticar za 120 Sports. Savjete koje danas dijeli mladim kosarkasima su besplatni. "Prije svega trebate rijec 'ne' u svom rjecniku. Morate znati reci 'ne' mnogim ljudima koji su vam vazni u zivotu. I drzite se financijskog plana, te ne ulazite dok igrate jer se ne mozete baviti svojim investicijama. U to krenite kad zakljucite karijeru", prenosi Jutarnji list zanimljivu pricu covjeka koji je u kratkom zivotnom razdoblju iskusio gotovo sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/eJpBBeqxFGQ

Maybach je odavno prodan, kao i NBA prsten. Na posao se vozi autobusom jer vise nema niti jedan automobil, a zivi s obitelji u predgradu Chicaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne ganjam novac, mirovina mi nije prioritet. Sada trazim kvalitetu zivota. Samo zelim biti u mogucnosti brinuti se za svoju djecu i jednog dana, nadam se, unuke...".

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo