LEGENDARNI MAGIC: / 'Ni ja, ni Jordan, samo se jedan košarkaš po tome može usporediti s LeBronom Jamesom'

Image
Foto: Profimedia

Zanimljivo je bilo njegovo gostovanje na ESPN-u

11.10.2020.
9:19
Profimedia
VOYO logo

Legendarni MagicJohnson gostovao je u ESPN-ovoj emisiji First Take te je tom prilikom stao u obrani LeBronaJamesa i odgovorio kritičarima koji su ga napali nakon poraza u petoj utakmici NBA finala.

"Nitko nije igrao pod takvim pritiskom kao LeBron. Ni ja, ni Michael Jordan, ni Larry Bird. Jedini tko je nešto slično doživio bio je Kareem Abdul-Jabbar dok je igrao u UCLA-u"; započeo je pa je rekao koliko je zapravo James velik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jordan i ja smo postavili temelje za sportaše da istovremeno budu i poslovni ljudi. Jordan sa svojim brendom i ja sa svim tvrtkama koje posjedujem. No, LeBron je to podigao na potpuno drugi nivo, kakav nitko nije mogao ni sanjati. Nitko nije napravio više od njega", kazao je i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znate li vi koji je pritisak doći u Staples Center i igrati ispod svih onih dresova i zastava prvaka? LeBron je toga bio svjestan i rekao je da točno to želi. Obećao je da će odvesti Lakerse do naslova i to čini. Jedna pobjeda dijeli ih do naslova".

Ništa od Dragića

U međuvremenu, stigla je vijest da će slovenski košarkaš Goran Dragić najvjerojatnije će propustiti i šestu utakmicu finala NBA doigravanja zbog ozljede stopala koju je zadobio u prvom dvoboju završne serije protiv Los Angeles Lakersa, dok je prilično izvjesno da će AnthonyDavis biti u sastavu momčadi koja vodi sa 3-2 i još je jedna pobjeda dijeli od 17. naslova u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit ću dobro za nedjelju", poručio je Davis koji se nalazi na popisu ozlijeđenih igrača Lakersa uz napomenu da će najvjerojatnije biti spreman za nastup.

Davis je u završnim sekundama pete utakmice ozlijedio desnu petu, ali je i nakon toga nastavio igrati. Miami je slavio u tom dvoboju sa 111-108 i spriječio Lakerse da već u petak osvoje trofej, a trener momčadi iz Los Angelesa Frank Vogel je izjavio da je Davis "često imao manjih problema s kretanjem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni uz LeBrona

Davis je uz LeBrona Jamesa ključan igrač Lakersa kako u napadu, tako i u obrani, s prosjekom od 26,2 koša i 9,8 skokova te postotkom realizacije iz igre od visokih 60,5.

Jednako značajan je i Goran Dragić za momčad Heata. Iskusni slovenski razigravač je u utakmicama doigravanja bio na prosjeku od 20,9 koševa i uz Jimmyja Butlera je bio ključna figura Heata na putu do finala. Nažalost, ozljeda stopala ga je spriječila da pomogne svojoj momčadi u okršajima s Lakersima za naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragić se na popisu ozlijeđenih igrača Miamija nalazi uz napomenu da je njegov nastup upitan.

Šesta utakmica NBA finala koje se oddržava u kompleksu ESPN Wide World of Sports u Orlandu na rasporedu je u noći s nedjelje na ponedjeljak, u 1.30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo