'Sramim se samog sebe i onoga što sam napravio'

Najveći izraelski košarkaški klub Maccabi iz Tel Aviva suspendirao je svog kapetana Guya Pninija i novčano ga kaznio jer je teško vrijeđao suparničkog igrača i nazvao ga nacistom.

5.12.2012.
8:50
VOYO logo

Košarkaš Hapoela iz Tel Aviva Jonathan Skjöldebrand uputio je službenu žalbu Izraelskom košarkaškom savezu jer ga je kapetan Maccabija Guy Pnini verbalno zlostavljao. Skjöldebrand tvrdi da ga je Pnini tijekom cijelog nedjeljnog dvoboja u kojem je Maccabi pobijedio gradskog rivala (91:72) psovao i vrijeđao.

"Kada me čuvao, Pnini me je nazivao nacistom, govorio mi da želi da moj otac i ja dobijemo tumor na mozgu i psovao me. Najprije sam mislio da nisam dobro čuo, ali Pnini je stalno ponavljao svoje uvrede. To je nevjerojatno. Govorimo o izraelskom reprezentativcu koji me je nazivao nacistom", izjavio je Skjöldebrand koji ima švedsko i izraelsko državljanstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guy Pnini, kojeg je u nedjelu uhvatila i video-snimka, svrgnut je odlukom vodstva Maccabija s pozicije kapetana momčadi, suspendiran do daljnjeg, te će morati platiti novčani iznos u vrijednosti od oko 26.000 dolara u dobrotvorne svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj incident u Izraelu je popraćen s velikom pažnjom, jer su, dakako, Izraelci jako osjetljivi na spomen šest milijuna Židova ubijenih u nacističkom holokaustu.

Pnini, čija vlastita obitelj, poput mnogih drugih u Izraelu, ima članove koji su preživjeli holokaust, u međuvremenu se ispričao, te je rekao kako se ispad dogodio u žaru igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što ga je klub kaznio, pred novinarima se pojavio sa suzama u očima.

"Sramim se samog sebe i onoga što sam napravio. Učinit ću sve što mogu kako bih se iskupio za pogrešku koju sam napravio", poručio je Pnini putem priopćenja objavljenom na Maccabijevoj web stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo