LUKA DONČIĆ UNIŠTIO AKTUALNE PRVAKE: / Slovensko čudo od košarkaša poigralo se s Warriorsima

Image
Foto: AFP

Luka Dončić odigrao fantastičnu utakmicu protiv Golden State Warriorsa

24.3.2019.
7:37
AFP
VOYO logo

Najbolji slovenski košarkaš Luka Dončić je u noći sa subote na nedjelju po hrvatskom vremenu, u Oracle Areni u Oaklandu, domu aktualnih NBA prvaka Golden State Warriorsa, odigrao fantastičnu utakmicu protiv spomenutog NBA velikana upisavši šesti triple-double učinak u sezoni i završivši dvoboj s 23 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

Image
LEBRONOVE SUZE I KATASTROFALNA SEZONA LAKERSA: /

Jamesu se ovo nije dogodilo 14 godina, genijalni Harden ušao u povijest

Image
LEBRONOVE SUZE I KATASTROFALNA SEZONA LAKERSA: /

Jamesu se ovo nije dogodilo 14 godina, genijalni Harden ušao u povijest

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Dallas je na njegovim krilima i krilima odlične šterske predstave čitave momčadi pregazili Warriorse u gostima s čak 35 koševa razlike 126-91. Momčad iz Texasa, koja je do sinoć izgubila 15 od posljednjih 17 susreta, tako je pokazala da, kad hoće odigrati dobru obranu, kad je Luka Dončić u formi i kad ih služi šut, onda mogu i do dobrog rezultata.

Razlika od 35 koševa je najveći poraz kod kuće ove sezone za Golden State koji je odmarao Stephena Curryja i Shuna Livingstonea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesti triple-double NBA karijere za Dončića

Što se tiče slovenskog čuda od košarkaša, njemu je ovo bio šesti triple-double NBA karijere i sada je prestigao najboljeg košarkaša današnjice, velikog LeBrona Jamesa na drugom mjestu ljestvice igrača s najviše triple-double učinaka do 21 godine života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni košarkaš Los Angeles Lakesa Magic Johnson ih ima najviše, sedam, ali Dončić je rođen 28. veljače tako da će imati praktički cijelu sezonu da dođe do tog rekorda.

Sukladno njegovom dominacijom u Oracle Areni u ovom dvoboju, vrijedi spomenuti kako je na društvenim mrežama osvanula zafrkancija u obliku izmjenjenog imena i prezima vlasnika Warriorsa na Wikipediji. Umjesto Joea Lacoba (većinskog vlasnika) i Petera Gubera, netko je to zamijenio i "ispravio" u Luka Dončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dirk Nowitzki pružio najbolju partiju sezone

Neuništivi Nijemac, vječni "Bijeli Anđeo" Dirk Nowitzki, s 40 godina na leđima zabio je 21 poen ekipi koja je osvojila posljednja dva NBA naslova. Ulovio je pet skokova i pogodio isto toliko trica. Čak je imao i dvije blokade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To mu je bila najbolja partija sezone. U momčadi poraženih Warriorsa najbolji je bio Kevin Durant s 25 poena, 5 skokova i 4 dodavanja, dobro ga je pratio DeMarcus Cousins s 19 poena i 6 skokova.

Nominalno treći igrač Warriorsa iza Duranta i Curyja, odlični šuter Klay Thompson, neće po dobrom pamtiti ovaj dvoboj. Uz poraz, on je za za skoro 27 minuta provedenih na parketu zabio 8 poena uz 2 skoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Rezultati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Charlotte Hornets - Boston Celtics 124-117 Washington Wizards - Miami Heat 108-113 Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 129-127 Chicago Bulls - Utah Jazz 83-114 Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 99-112 (Dario Šarić je odigrao 26 minuta za Minnesotu, zabio je 11 koševa i upisao četiri skoka, tri asistencije, jednu ukradenu loptu i jedan blok) Golden State Warriors - Dallas Mavericks 91-126 Portland Trail Blazers - Detroit Pistons 117-112 Sacramento Kings - Phoenix Suns 112-103 (Dragan Bender je odigrao 36 minuta za Phoenix, zabio je četiri koša i upisao četiri skoka, dvije asistencije i dvije ukradene lopte)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo