LEGENDARNI SLOVENAC PODIVLJAO: / Umalo nokautirao vlastitog igrača, klub stao na njegovu stranu

Image
Foto: Screenshot

Legenda slovenske košarke Jure Zdovc kreirao je u petak incident koji je i dalje jedna od glavnih sportskih tema u Grčkoj gdje ovaj 49-godišnji stručnjak radi kao trener AEK-a.

9.5.2016.
17:22
Screenshot
VOYO logo

U drugoj utakmici polufinala doigravanja AEK je poražen od Olympiacosa (67-80), a Zdovca je u jednom trenutku potpuno izbacilo iz takta ponašanje njegova playmakera Taureana Greena. Slovenski stručnjak je izvukao Amerikanca s gruzijskom putovnicom iz igre i pokušao mu objasniti gdje je pogriješio.

Igrači spriječili tučnjavu

No, košarkaš nije pokazivao ni najmanju namjeru da sasluša svoga trenera, već je otišao sjesti na klupu, što je Zdovca potpuno razbjesnilo. Pozvao je Greena da se vrati i stane pred njega što je ovaj na nagovor suigrača i napravio. Međutim, pritom je samo dobacio Zdovcu nekoliko riječi i vratio se na klupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenac je u tom trenutku posve izgubio živce, krenuo je prema Greenu i zamahnuo rukom prema njegovom licu. Srećom, nije ga pogodio, a igrači s klupe su spriječili eskalaciju sukoba do kojeg bi sigurno došlo jer je i Amerikanac u tom trenutku želio krenuti na trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdovc se ispričao

U ponedjeljak je klub stao na stranu svoga trenera i suspendirao igrača zbog neposluha. Zdovc se, pak, putem službene klupske stranice ispričao za incident.

"Ispričavam se navijačima AEK-a i svim ljubiteljima košarke zbog svoga poteza. Naravno, znam da bismo trebali biti uzori svima i predstavljati klub na najbolji mogući način, čak i kad smo isprovocirani. Prvi korak prema dugoročnom uspjehu je mantalitet. Njegova izgradnja je dugotrajan proces, ali uspjet ćemo, a navijači će biti ponosno kad vide da se igrači bore u svakoj situaciji", istaknuo je nekadašnji veliki košarkaš koji je dio igračke i trenerske karijere proveo u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo