LEBRON RASTUŽIO CURRYJA: / James odveo Lakerse u play-off dalekometnom tricom, tamo ga čeka obračun s Hrvatom

Image
Foto: Profimedia

Kod Spursa, za koje nije igrao Luka Šamanić

20.5.2021.
8:41
Profimedia
VOYO logo

Aktualni NBA prvaci Los Angeles Lakersi osigurali su plasman u doigravanje NBA lige nakon što su u razigravanju pobijedili Golden State Warriorse sa 103-100.

Lakersi su tako zauzeli sedmo mjesto na Zapadu i u prvom krugu play-offa igrat će protiv Šarićevih Phoenix Sunsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden State će imati još jednu priliku dohvatiti doigravanje. U borbi za osmo mjesto na Zapadu igrat će protiv Memphis Grizzliesa koji su pobijedili San Antonio Spurse sa 100-96. Bio je to sudar momčadi koje su u osnovnom dijelu sezone osvojile deveto i deseto mjesto u Zapadnoj konferenciji. Momčad koja zauzme poziciju osmog nositelja u prvom krugu doigravanja čeka Utah Jazz BojanaBogdanovića, ekipa koja je imala najbolji učinak NBA sezone.

Warriorsi su bolje ušli u susret i nakon prve četvrtine vodili su šest razlike (28-22). Do poluvremena njihova je prednost narasla na + 13 (55-42). No uslijedio je povratak Lakersa. Prvak je dobio treću dionicu sa 35-24, a posljednju sa 26-21 za konačnijh 103-100.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni LeBronJames je imao problema s gležnjem, a u posljednjoj četvrtini je dobio i prst u oko, no ništa ga nije moglo zaustaviti. Na kraju je presudila njegova trica 58 sekundi prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika pobjeda

"Bilo je bolno, ali ostvarili smo veliku pobjedu. Nakon prsta u oko vidio sam tri obruča, pa sam gađao onaj u sredini," kazao je James koji je utakmicu završio sa "triple-doubleom", 22 koša, 11 skokova i 10 asistencija.

"Dokazao je zašto je najbolji igrač na svijetu," rekao je trener Lakersa FrankVogel. Anthony Davis je dodao 25 koševa i 12 skokova, a Alex Caruso 14 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Warriorsa najbolji je bio Stephen Curry sa 37 koševa i sedam skokova, no to nije bilo dovoljno za slavlje. Andrew Wiggins je dodao 21 koš.

Golden State će u borbi za zadnje mjesto koje vodi u doigravanje na Zapadu igrati protiv Memphisa koji je porazio San Antonio Spurse sa 100-96.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Do or die'

Grizzliesi su fantastično otvorili susret i već nakon prve četvrtine vodili su sa 19 koševa razlike (38-19). Memphis je na početku zadnje dionicu imao +10, no potom je umalo sve prosuo. Momčad iz Teksasa je veliki minus pretvorila u vodstvo 80-79. No, Memphis je u nastavku zaigrao čvršće i minutu i pol prije kraja je stigao do osam razlike i potom izborio tijesnu pobjedu.

"Pred nama je još jedan, iznimno važan korak. Bit će to "do or die" utakmica," kazao je JonasValnciunas, junak domaće pobjede sa 23 koša i 23 skoka. Dillon Brooks je dodao 24, a Ja Morant je 20 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Spursa, za koje nije igrao LukaŠamanić, po 20 koševa su zabili DeMar DeRozan i Rudy Gay.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo