VIDEO: / Hrvat promašio pobjedu protiv Reala!

Do 24. naslova pobjednika španjolskog košarkaškog kupa igrači Real Madrida stigli su na krajnje dramatičan način: košem Sergija Llulla sekundu prije kraja, a potom promašajem Ante Tomića.

10.2.2014.
10:08
VOYO logo

U neizvjesnoj utakmici u kojoj nijedna momčad nije ostvarila značajniju prednost Real Madrid je zbog pogrešaka u završnici susreta umalo propustio uzeti naslov pobjednika, no ipak je u Malagi slavio sa 77-76. Na ulasku u posljednju minutu Real je poveo 75-68, ali je 20 sekundi prije kraja Barcelona u svojim rukama imala prednost 76-75!

Najprije je Brad Oleson zabio tricu za smanjenje na 71-75, potom je Marcelinho Huertas, nakon Olesonova skoka u napadu, zabio za 73-75, da bi nakon minute odmora i ukradene lopte Joeyja Dorseyja Oleson još jednom zabio, te iznudio dodatno slobodno bacanje kojim je Barcelona povela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je bez minute predaha krenuo u napad, Sergi Rodriguez je dodao loptu za Llulla, a ovaj je ubacio dvicu za vodstvo 77-76 sekundu prije kraja. Barcelona je potom pozvala minutu odmora, lopta je nakon dogovora išla na Tomića, koji je promašio.

//www.youtube.com/embed/15BwtPkgs6w

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski je centar za poraženu momčad ubacio 14 poena uz prilično loš šut iz igre - 5-15 za dvicu. Pogodio je 4 od 5 slobodnih bacanja, te je pridodao devet skokova za 26 minuta na parketu. Drugi hrvatski reprezentativac u finalu, Dontaye Draper, je u redovima Reala proveo na parketu 12 minuta, te je sudjelovao s pet poena, skokom i dvije asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo