KUKOČ OPISAO TRENUTAK KAD JE SHVATIO DA SE JORDAN VRAĆA: / 'Kad sam vidio što je u njegovom ormariću sve mi je bilo jasno'

Image
Foto: Profimedia

Reakcije na Posljednji ples još uvijek ne jenjavaju

28.5.2020.
22:57
Profimedia
VOYO logo

Legendarni hrvatski košarkaš ToniKukoč još je uvijek je vruća roba u američkim medijima. Hit dokumentarac ESPN-a ‘Posljednji ples’, u kojem je ispričana priča oko nevjerojatnog uspjeha Chicago Bullsa i Michaela Jordana 90-ih godina prošlog stoljeća, stavila je pod povećalo i Hrvata.

Image
KUKOČ OTVORIO DUŠU: /

Ispričao što mu je Dražen savjetovao, a onda je krenulo o Jordanu: 'Čuli smo se neki dan, znate li što sam mu rekao?'

Image
KUKOČ OTVORIO DUŠU: /

Ispričao što mu je Dražen savjetovao, a onda je krenulo o Jordanu: 'Čuli smo se neki dan, znate li što sam mu rekao?'

Puno je tijekom emitiranja serijala i nakon njega bilo govora o Kukoču, a on je sada za NBC-jev podcast otkrio još jedan detalj koji nije bio prikazan u dokumentarcu. Naime, samo par mjeseci nakon što je u ljeto 1993. stigao u Bullse, Jordan je objavio da ide u mirovinu. U tom trenutku, prepričao je, pomislio je kako je došao u najjaču momčad na svijetu osvajati trofeje, ali da nakon Jordanovog odlaska neće biti ništa od toga. Srećom. MJ se godinu i pol dana kasnije predomislio nakon što je došlo do prekida bejzbolske sezone izazvane štrajkom igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On, je kao što je poznato, nakon košarke zaigrao omiljeni sport svih Amerikanca, a kada je završio s tim jednom je prilikom posjetio suigrače na treningu. Tada su se rasplamsale priče da se vraća. Kukoč je pak sada otkrio u kojem je trenutku on po prvi put povjerovao da će se to dogoditi.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Chicago Bulls guard Michael Jordan (L), injured forward Scottie Pippen (C) and forward Toni Kukoc watch their teammates play against the Milwaukee Bucks during the second quarter 05 December at the United Center, in Chicago, IL. Pippen has demanded that he be traded to another team following his recovery from foot surgery., Image: 68597113, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: VINCENT LAFORET / AFP / Profimedia

50 pari tenisica

“Bilo je vrijeme treninga kada sam došao do svlačionice i vidio 40-50 pari Jordanica u njegovom ormariću. Rekao sam sebi da nema šanse da je za jedan trening pripremio 50 pari tenisica”, ispričao je Kukoč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službeno, Jordan je 18. ožujka 1995. objavio svoj povratak s dvije riječi koje su ušle u povijest sporta: ‘I’m back.’

“Od tog trenutka, Bullsu su opet postali momčad koju svi žele gledati i o kojoj svi žele pričati. Osjećao sam da su naši navijači u svakoj dvorani u kojoj smo igrali”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te, Jordanove povratničke sezone, Bullsi su ispali u doigravanju od Orlando Magica, ali nakon toga su po drugi put u osam godina osvojili tri prvenstva zaredom.

Nakon. posljednjeg anslova 1998. slavni Bullsi su se raspali. Samo je nekoliko igrača ostalo iz šampionske momčadi, a Bullsi su krenuli u svoju prvu gubitničku sezonu. Glavni igrač Bullsa bez Jordana i društva bio je Toni Kukoč a uz njega tu su iz šampionske momčadi bili tek još Ron Harper, Dickey Simpkins, Randy Brown i Bill Wennington. Kukoč je momčad vodio po poenima (18,8), skokovima (7,0) i asistencijama (5,3) po utakmici. Međutim, Bullsi su upisali samo 13 pobjeda (postotak od 0,260 pobjeda) u ukupno 50 odigranih susreta, u sezoni lockauta, što je najmanji broj pobjeda u povijesti momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo