KREĆE LUDILO: / "Dražen i Toni su inspirirali brojne dječake, sada je red na drugima"

Image
Foto: PIXSELL, Petar Glebov

Na zagrebačkog Trgu bana Josipa Jelačića u četvrtak je svečano otvoren 39. EuroBasket za košarkaše koji će se osim u Zagrebu igrati još u Rigi, Berlinu, Montpellieru i Lilleu.

3.9.2015.
22:00
PIXSELL, Petar Glebov
VOYO logo

Europsko košarkaško prvenstvo su zajednički otvorili hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik FIBA-e Europe Turgay Demirel.

"Godine 1989. Zagreb je bio pozornica za veliki događaj koji je potaknuo brojne talente da postanu veliki igrači. Zvijezde poput Dražena Petrovića, Tonija Kukoča i Arvydasa Sabonisa inspirirali su brojne dječake da postanu košarkaši. Ove će godine drugi košarkaši inspirirati novu generaciju da se počne baviti košarkom. Prvi puta EuroBasket organiziramo u četiri države, to je naša obaveza jer se moramo pridružiti našim navijačima", izjavio je predsjednik FIBA-e Europe Turgay Demirel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zagreb će biti gostoljubiv domaćin"

"Drago mi je što sam večeras s vama na otvaranju najvažnijeg košarkaškog natjecanja. Hrvatska je u mnogim sportovima u svjetskom vrhu, a medalje s velikih natjecanja promovirale su nas u istaknutu sportsku naciju. Vjerujem da su i ti uspjesi pridonijeli da nam se povjeri organizacija dijela EuroBasketa. Uvjerena sam da će grad Zagreb biti gostoljubiv domaćin, a našim gostima želim da iz Zagreba ponesu lijepe uspomene", naglasila je predsjednica Grabar Kitarović.

Image
Foto: PIXSELL, Petar Glebov
Image
Foto: PIXSELL, Petar Glebov

Ugledno društvo na otvaranju Eurobasketa

Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Ivan Šuker u svom je govoru izjavio kako je Zagreb centar svjetske košarke jer se ove godine u košarci ne događa ništa važnije od EuroBasketa, a podsjetio je i na trofejnu prošlost hrvatske košarke, posebno se osvrnuvši na srebrnu medalju osvojenu na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine. Okupljenima na glavnom zagrebačkom trgu obratio se i gradonačelnik Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećajte se najbolje u ovom gradu"

"Grad Zagreb je grad sporta i ovime još jednom pokazujemo kako možemo biti domaćini najvećih sportskih događaja, u ovom slučaju EuroBasketa. Osjećajte se najbolje u ovom gradu u sljedećih tjedan dana i vidimo se ponovno uskoro, zašto ne već za četiri godine".

Na svečanosti otvaranja nazočne je kao izaslanik hrvatskog premijera Zorana Milanovića pozdravio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar koji je izrazio uvjerenje kako će zagrebačka Arena biti puna tijekom natjecanja u prvoj fazi natjecanja, te da će se hrvatska reprezentacija što duže zadržati u Lilleu gdje će se održati završnica. Po završetku službenog dijela svečanosti na Jelačićevom trgu besplatni koncert za okupljene održala je legendarna rock skupina Prljavo kazalište. Fotogaleriju cijelog događaja pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

SVEČANO OTVARANJE NA JELAČIĆEVOM TRGU: Zagreb nakon 26 godina dočekao Eurobasket!

Image

SVEČANO OTVARANJE NA JELAČIĆEVOM TRGU: Zagreb nakon 26 godina dočekao Eurobasket!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo